Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow ANV a constatat fraude in valoare de peste 1,4 milioane de lei
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

ANV a constatat fraude in valoare de peste 1,4 milioane de lei
In cadrul unei actiuni mai ample de control, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a desfasurat un numar de aproximativ 640 de controale avand ca obiect reverificarea declaratiilor vamale si 42 de actiuni privind activitatea de control ulterior. Totodata, inpectorii ANV au constatat un numar de 61 fraude in suma de peste 1.4 milioane de lei, pentru care s-au aplicat sanctiuni in valoare de peste 20 mii de lei, conform informatiilor prezentate intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
 
In perioada 08-14 martie 2010, ANV, institutie subordonata ANAF, a desfasurat 1.307 de actiuni de control si supraveghere, dintre care 690 au fost operatiuni vamale, 3 inspectii fiscale avand ca obiect produse accizabile, 256 actiuni de supraveghere produse accizabile si 355 misiuni efectuate de echipele mobile.

Actiunile de control au vizat marfurile susceptibile de a incalca un drept de proprietate intelectuala si marfurile periculoase pentru sanatatea si securitatea consumatorilor.

De asemenea, ANV a desfasurat un numar de aproximativ 640 de actiuni avand ca obiect reverificarea declaratiilor vamale si 42 de actiuni privind activitatea de control ulterior. S-au constatat un numar de 61 fraude in suma de peste 1.4 milioane de lei, pentru care s-au aplicat sanctiuni in valoare de 20.500 lei.

Produse accizabile
In perioada mentionata, au fost finalizate 3 inspectii fiscale, in urma carora s-au calculat accize datorate in valoare de peste 200 de mii de lei, majorari de dobanzi si penalitati in suma de aproximativ 142 de mii de lei.

In urma inspectiei fiscale efectuate la o societate, inspectorii vamali au constatat ca aceasta a detinut in scop comercial produse energetice pentru care nu a putut face dovada platii accizelor si provenientei acestora de la un antrepozit fiscal autorizat. S-au calculat accize in suma de 218.286 lei si majorari de intarziere in valoare de 140 de mii de lei.

Supravegherea produselor accizabile
Inspectorii vamali din cadrul Directiilor Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale, aflati in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au efectuat 256 misiuni in vederea prevenirii, descoperirii si sanctionarii fraudelor in cazul detinerii, transportului si comercializarii produselor accizabile. Au fost aplicate 22 sanctiuni in valoare de aproape 30 de mii de lei.

Marfuri susceptibile de a incalca un drept de proprietate intelectuala
Inspectorii vamali au efectuat 2 actiuni, in urma carora au fost confiscate 14.800 buc. tigarete, pentru care s-au aplicat sanctiuni in suma de 5.000 lei.

Marfurilor periculoase pentru sanatatea consumatorilor
In perioada 08–14.03.2010, inspectorii vamali, in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului Gorj, au finalizat o actiune pentru depistarea marfurilor periculoase pentru sanatatea si securitatea consumatorilor. Au fost confiscate 36 colete reprezentand articole de bucatarie din material plastic. In baza procesului verbal de constatare, a fost dispusa oprirea temporara de la comercializare a produselor.

Echipele mobile din cadrul Directiilor Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale au desfasurat 355 misiuni, in urma carora au fost incheiate 181 procese verbale de constatare. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 845 mii de lei, iar valoarea bunurilor retinute in vederea confiscarii a fost de 1.2 milioane de lei.

In urma verificarilor efectuate impreuna cu inspectorii din cadrul IPJ Constanta - Serviciul de Investigare a Fraudelor, la o ferma de depozitare a cerealelor din zona localitatii Crucea, au fost descoperite 74 colete tutun neprelucrat (14.800 kg.) si 1 bucata linie pentru fabricarea tigaretelor. S-a intocmit dosar de urmarire penala la Parchetul Constanta si au fost retinute in vederea confiscarii 14.800 kg. tutun neprelucrat in valoare de 717.500 lei si 1 bucata linie pentru fabricarea tigaretelor in valoare de 123.000 lei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !