Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Legislatie arrow Ordinul MFP nr. 768/2010
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ordinul MFP nr. 768/2010
Ordinul MFP nr. 768/2010 - modificarea Normelor - determinarea,
retinerea si virarea impozitului pe castigul de capital
rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fizice
 
Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 768/ 2010 pentru modificarea Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe castigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fizice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor si al presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 3.483/144/2008 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 175, din 18 martie 2010. 
 
In baza prevederilor art. 67 alin. (8) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si al prevederilor art. 1, 2 si ale art. 7 alin. (1), (3), (10) si (15) din Statutul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 514/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice si presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare emit urmatorul ordin:

Art. I. — Normele privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe castigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fizice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei si finantelor si al presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 3.483/144/2008, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 24 din 12 ianuarie 2009, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Articolul 8 va avea urmatorul cuprins:
„ARTICOLUL 8
Determinarea castigului din transferul instrumentelor financiare derivate

Determinarea castigului din transferul instrumentelor financiare derivate se efectueaza la data scadentei instrumentului financiar derivat, respectiv la data lichidarii, in cazul instrumentului financiar derivat fara scadenta, si reprezinta castigul obtinut de persoana fizica beneficiara si evidentiat in extrasul contului in marja emis de intermediar.”
2. La articolul 12, alineatele (1) si (3) vor avea urmatorul cuprins:
„(1) Intermediarii au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului aplicat asupra castigului realizat din tranzactiile cu titluri de valoare, altele decat titlurile de participare, pentru fiecare tranzactie de vanzare sau la scadenta, in cazul instrumentelor financiare derivate, respectiv la data lichidarii, in cazul instrumentelor financiare derivate fara scadenta, acest impozit reprezentand o plata anticipata in contul impozitului anual datorat. Cota de impozit aplicata de catre intermediari asupra castigului evidentiat la momentul vanzarii este de 1%.
..........................................
(3) Calcularea si evidentierea impozitului se realizeaza la data efectuarii tranzactiei de vanzare sau la scadenta, in cazul instrumentelor financiare derivate, respectiv la data lichidarii, in cazul instrumentelor financiare derivate fara scadenta, iar retinerea impozitului se realizeaza in momentul decontarii tranzactiei de vanzare sau al decontarii efectuate la scadenta, in cazul instrumentelor financiare derivate, respectiv al decontarii efectuate la data lichidarii, in cazul instrumentelor financiare derivate fara scadenta, iar termenul de virare si declarare a impozitului este pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut”.
Art. II. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in Buletinul C.N.V.M si pe site-ul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (www.cnvmr.ro).
Art. III. — Ministerul Finantelor Publice si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare vor urmari ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Ministrul finantelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !