Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Plata anticipata a impozitului pe profit, amanata pana in 2012
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Plata anticipata a impozitului pe profit, amanata pana in 2012
Guvernul a amanat, pana in anul 2012, intrarea in vigoare a sistemului de plata anuala a impozitului pe profit cu efectuarea de plati anticipate, potrivit declaratiilor premierului Emil Boc, sustinute la finalul sedintei Executivului de miercuri.
 
„Asa cum am promis mediului de afaceri, inainte de inceputul lunii aprilie, a fost adoptat actul normativ prin care si pentru anul 2010, ca si pentru anii urmatori, pana in 2012, se amana plata anticipata a impozitului pe profit. Am luat aceasta decizie pentru a sprijini mediul de afaceri”, a declarat premierul Emil Boc.

In acest sens, Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri, o Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Fiscal.


In acest context, contribuabilii, cu exceptia societatilor comerciale bancare, au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit trimestrial pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare trimestrului pentru care se calculeaza impozitul, daca
in prezentul articol nu se prevede altfel. Începand cu anul 2015, acesti contribuabili vor aplica sistemul platilor anticipate prevazut in prezent doar pentru banci.

Noi reguli pentru compararea impozitului pe profit trimestrial cu impozitul minim
Potrivit proiectului, contribuabilii efectueaza pentru trimestrele I-III comparatia impozitului pe profit trimestrial cu impozitul minim, recalculat in mod corespunzator pentru trimestrul respectiv, prin impartirea impozitului minim anual la 12 si inmultirea cu numarul de luni aferent trimestrului respectiv.

In situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul unui trimestru, impozitul minim se recalculeaza corespunzator numarului de zile aferente trimestrului respectiv.

Pentru definitivarea impozitului pe profit datorat se efectueaza comparatia impozitului pe profit anual cu impozitul minim anual, iar in situatia in care perioada impozabila incepe sau se incheie in cursul anului pentru definitivarea impozitului pe profit se efectueaza comparatia impozitului pe profit aferent perioadei respective cu impozitul minim anual recalculat in mod corespunzator pentru aceeasi perioada.

Contribuabili cu pierdere fiscala

Contribuabilii infiintati in cursul anului precedent care nu au fost obligati la plata impozitului minim si care la sfarsitul anului fiscal precedent inregistreaza pierdere fiscala, efectueaza trimestrial plati anticipate in contul impozitului pe profit in suma de o patrime din impozitul minim annual, recalculat in mod corespunzator pentru perioada impozabila aferenta anului in care s-au infiintat.˝

Prevederile acestui act normativ se aplica pentru determinarea impozitului pe profit incepand cu anul 2010.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !