Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Fiscul isi face planul de incasari cu penalizari abuzive impuse firmelor, scrie Capital.
Fiscul falimenteaza firmele cu buna stiinta imputandu-le erori inventate si pretinzand bani nejustificat, desi sustine ca ajuta mediul de afaceri. Cazul unei companii din Capitala sta marturie. Povestea firmei bucurestene V. SRL arata cu cat cinism actioneaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru a-si face planul de incasari. Metoda aplicata de ANAF in acest caz nu este nici originala si nici rar intalnita. Pe scurt, este vorba de o interpretare abuziva a legii in defavoarea „contribuabilului“.
 
In 2010, Berceanu inaugureaza 0 km de autostrada, informeaza EVZ.
Conform termenelor aprobate, pana la finele acestui an ar trebui sa putem circula pe inca 275 de kilometri de autostrada, dar acestia raman doar pe hartie. Ministrul Radu Berceanu nu va avea prilejul sa taie panglici in acest an, ci doar sa inspecteze santierele. Stanescu Pachetul de masuri pentru relansare economica al guvernului Boc pentru 2009-2010 nu prevede finalizarea niciunui kilometru de autostrada pana la sfarsitul acestui an. Asta chiar daca in proiectele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se arata ca, pana in decembrie 2010, ar trebui finalizati nu mai putin de 275 de kilometri de autostrada.

STATUL INCEPE MAREA EXECUTARE SILITA. Ai o amenda de circulatie neplatita, primaria iti blocheaza salariul. Vezi aici lista amenzilor pentru care nu esti iertat, anunta Gandul.
La nivel national, valoarea amenzilor acordate anul trecut care inca nu au fost incasate este de circa 100 de milioane de euro. La aceasta suma se adauga insa toate taxele si impozitele locale restante din ultimii ani. Ramasi cu vistieriile goale din cauza crizei, primarii din Romania si-au adus aminte ca au la indemana o metoda de a creste veniturile pe care pana acum au neglijat-o: incasarea restantele acumulate in ultimii ani la plata impozitelor sau taxelor locale, cum ar fi cele pe proprietate, teren sau locuinta. La acestea se adauga si toate amenzile care sunt incasate la nivel local, de la cele de circulatie sau din mijloacele de transport in comun pana la cele pentru prostitutie.

Primul oras intrat in faliment, scrie Romania Libera.
Datoriile imense si incapacitatea de plata au determinat au­to­ritatile orasului Aninoasa, din Valea Jiului, sa declare situatie de „criza financiara", corespondentul falimentului in cazul firmelor. Cu datorii de peste 3 milioane lei, la care se adauga un credit bancar pe care nu il poate returna, Primaria orasului Aninoasa, judetul Hunedoara, se afla intr-o situatie fara iesire. Pentru o societate comerciala, problema ar culmina cu falimentul, pentru o administratie publica, procedurile legale impun declararea situatiei de „criza financiara".

Fiscul a devenit cea mai mare "agentie imobiliara", anunta Ziarul Financiar.
Apartamente de doua, trei sau patru camere, in orice oras al tarii, la preturi sub cele ale pietei. Desi suna ca oferta unei agentii imobiliare, este vorba despre terenurile si locuintele pe care Fiscul le-a confiscat de la firmele si persoanele fizice care nu si-au platit datoriile la stat si pe care le-a scos la vanzare.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !