Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Managerii romani asteapta o perioada de stabilitate economica in industrie si comert
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Managerii romani asteapta o perioada de stabilitate economica in industrie si comert
Potrivit opiniilor exprimate de managerii societatilor comerciale, pentru lunile martie - mai 2010, se contureaza o perioada de stabilitate relativa a activitatii in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii, precum si o scadere moderata in sectorul de constructii, conform informatiilor Institutului National de Statistica(INS).
 
Potrivit opiniilor exprimate in luna martie 2010, de catre managerii societatilor comerciale, pentru perioada martie - mai 2010, in raport cu cele trei luni anterioare, se contureaza o stabilitate relativa a activitatii in industria prelucratoare, comertul cu amanuntul si servicii si o scadere moderata in sectorul de constructii.

Industrie prelucratoare - tendinta de stabilitate relativa a activitatii

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei.
In ceea ce priveste numarul de salariati, se estimeaza o scadere, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-18% la intreprinderile foarte mari, cu peste  500 salariati).

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata: metalurgie; fabricarea altor mijloace de transport; tiparirea si reproducerea pe suporti a inregistrarilor (solduri conjuncturale -52%, -41% si respectiv -28%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni.

Constructii - tendinta de scadere moderata a activitatii

Potrivit estimarilor din luna martie 2010, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o tendinta de scadere moderata atat ca volum al productiei, cat si ca numar de contracte si comenzi.

Managerii estimeaza o scadere a numarului de salariati, atat pe total (sold conjunctural -18%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -2%).

Comert cu amanuntul - tendinta de stabilitate relativa a activitatii

Pentru urmatoarele trei luni, managerii din sectorul de comert cu amanuntul au estimat o stabilitate relativa a activitatii economice (sold conjunctural -1%).

Volumul total al vanzarilor de marfuri va avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +7%), iar volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor inregistra scadere (sold conjunctural -16%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -13%).

In ceea ce priveste preturile, managerii societatilor comerciale estimeaza o crestere cu 20%.

Servicii - tendinta de stabilitate relativa a activitatii

Conform estimarilor din luna martie 2010, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o stabilitate relativa (sold conjunctural +4%).

In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%). Aceasta tendinta este data in special de intreprinderile mari (250-499 salariati ). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -3%).
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !