Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
ANAF vrea rulajele din conturile bancare. Bancherii: Unde-i lege nu-i tocmeala, scrie Ziarul Financiar.
Bancherii spun ca pana acum nu au fost consultati in legatura cu proiectul de modificare a Codului de procedura fiscala, prin care institutiile de credit ar putea fi obligate sa comunice la cererea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) soldurile conturilor deschise de un anumit client, precum si rulajele efectuate prin intermediul acestora.
 

Desi precizeaza ca nu pot cataloga aceasta masura ca fiind buna sau rea, reprezentantii bancilor s-au mai opus unei astfel de prevederi, pe care Fiscul a vrut sa o introduca in urma cu sapte ani.

Bancile uita sa inchida cardurile la cerere. Solicitati un document oficial, ne spune Gandul.
Unele banci confirma doar verbal inchiderea cardului, care ramane de fapt in baza de date, fiind posibil sa ajungeti la Biroul de Credit pentru restante la un card pe care il credeati inchis. Inchiderea unui card bancar, de debit sau de credit, in Romania, este o adevarata aventura birocratica. Chiar si in cazul in care clientul reuseste totusi sa scape de card este posibil ca el sa fie somat la un moment dat pentru plata unor datorii la cardul pe care initial il credea inchis. Motivul este ca unele banci nu ofera niciun document prin care se confirma inchiderea contului, ceea ce inseamna ca, daca functionarul de la banca nu inchide contul pe calculator, clientul nu are dovada ca a renuntat la card.

Solutii pentru a opri falimentul in Sanatate, titreaza EVZ.
Cresterea numarului de contribuabili la asigurarile de sanatate, coplata si informatizarea sunt propuneri pentru salvarea de la colaps. Sistemul public de asigurari de sanatate ar trebui modificat serios pentru a nu intra in colaps la jumatate acestui an. Daca nu se iau masuri, din iunie nu vor mai fi bani pentru medicamente compensate, iar serviciile catre medici nu vor mai putea fi platite.

Marea bula imobiliara din micul centru istoric, scrie Romania Libera.
Ametiti de succesul pe care il au cafenelele, proprietarii din vecinatate viseaza sa se imbogateasca rapid, cerand chirii de 4-5 ori peste pretul pietei. Cafenelele din centrul istoric aduc profituri anuale estimate la 10 milioane de euro. Oricine merge seara in centrul vechi al Bucurestiului, mai ales la sfarsit de saptamana, vede ca toate cafenelele sunt pline. Trebuie sa fii norocos sau sa faci rezervare din timp pentru a gasi o masa. Intr-un oras lovit de criza, o astfel de imagine ii atrage pe cei care vor sa faca o investitie, in cautarea unui profit rapid si sigur. Intrebarea este cat ar costa sa inchiriezi un spatiu intr-una din cladirile din zona Lipscani. Reporterii Romaniei libere au discutat cu detinatorii de magazine din centrul istoric, sub pretextul inchirierii unui spatiu comercial pentru a-l transforma in cafenea.

Bancherii vad relansarea creditarii din semestrul doi, informeaza Capital.
Revenirea evolutiei soldului imprumuturilor pe un trend de crestere nu va avea loc inainte de a doua jumatate a anului, in ciuda scaderilor de dobanzi operate de banci. Mult asteptata relansare a creditarii nu are sanse sa se intample pana in vara. Sperantele ban­cherilor si economistilor ches­ti­onati de Capital se indreapta catre sfarsitul anului si mai pronuntat catre 2011. 

 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !