Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow 56 de milioane de euro pentru proiecte privind energia inteligenta
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

56 de milioane de euro pentru proiecte privind energia inteligenta
Companiile si autoritatile publice pot depune, pana la data de 24 iunie 2010, proiecte pentru acordarea de finantari europene in domeniul energiilor inteligente, in cadrul programului "Energie Inteligenta Europa", dupa cum informeaza Departamentul de Afaceri Externe (DAE). Programul dispune de un buget de aproximativ 56 milioane de euro.
 
Programul „Energie Inteligenta Europa” ofera finantare pentru proiecte ce vizeaza crearea si diseminarea de expertiza, competenta si metode; schimburi de experienta; dezvoltarea pietei; propuneri de politici energetice; sensibilizarea opiniei publice si furnizarea de informatii; educatie si formare. Programul este lansat de Comisia Europeana, iar conditiile de finantare prevad acordarea a pana la 75% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiecte.

Potrivit DAE, data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 24 iunie 2010, iar durata maxima a unui proiect este de maximum 3 ani.

DAE precizeaza ca, prin acest proiect, nu se ofera finantare pentru proiecte concrete de cercetare si dezvoltare tehnologica in domeniul eficientei energetice si a energiilor regenerabile. De asemenea, nu beneficiaza de finantare nici investitiile industriale sau proiectele demonstrative.

Programul este conceput sa actioneze in trei directii, respectiv promovarea eficientei energetice si utilizarea rationala a resurselor energetice, promovarea unor noi surse de energie regenerabila si sprijinirea diversificarii acestora, promovarea eficientei energetice si utilizarea de noi surse de energie regenerabile in sectorul transporturilor.

Pentru anul 2010, prioritatile si tipurile de actiuni avute in vedere sunt urmatoarele: SAVE – Eficienta energetica si utilizarea rationala a energiei, ALTENER – Resurse noi si regenerabile de energie, STEER – Energia in transport, care urmareste promovarea eficientei energetice si utilizarea de surse regenerabile in transport, si Initiative integrate.

Proiectele care beneficiaza de un buget total mai mic de 500.000 de euro sau mai mare de 2,5 milioane de euro sunt considerate exceptii, in conditiile in care majoritatea se situeaza in jurul valorii de 1 milion de euro.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa implice organizatii partenere din trei state eligibile diferite. Totodata, ele trebuie sa aiba obiective clare, impact puternic si sa aduca valoare adaugata europeana.

Cererea de propuneri pentru proiecte este prevazuta in cadrul „Programului de lucru 2010 pentru implementarea Programului Energie Inteligenta Europa II”, adoptat de Colegiul Comisarilor, in urma cu o saptamana. Programul este menit sa asigure siguranta si durabilitatea aprovizionarii Europei cu energie la preturi competitive.
 
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !