Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE: Codul european al vizelor, aplicabil de la 5 aprilie 2010
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE: Codul european al vizelor, aplicabil de la 5 aprilie 2010
Codul european al vizelor va reglementa deciziile in materie de acordare a vizelor, asigurand un tratament egal solicitantilor si armonizand regulile si practicile celor 22 de state Schengen, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene. Documentul va intra in vigoare in data de 5 aprilie.
 
„De la 5 aprilie, conditiile in care se elibereaza vize pentru spatiul Schengen resortisantilor tarilor terte vor deveni mai clare, mai precise, mai transparente si mai echitabile. O viza UE va fi obtinuta mai rapid. Codul european al vizelor va asigura ca aplicarea normelor europene in materie de vize este pe deplin armonizata”, a declarat Comisarul Cecilia Malmström.

Codul vizelor reuneste toate dispozitiile legale existente in materie de vize si stabileste norme comune privind conditiile si procedurile de eliberare a acestora. Acesta cuprinde dispozitii generale, precum si norme de determinare a statului membru responsabil pentru o cerere de viza, armonizand dispozitiile privind prelucrarea cererilor si a deciziilor.

Astfel, formularul european unic de cerere de viza a fost simplificat, iar continutul campurilor individuale a fost clarificat, atat in beneficiul solicitantilor, cat si al personalului consular.

Categorii suplimentare de persoane vor fi exonerate de taxa de viza, iar copiii intre 6 si 12 ani vor plati o taxa de viza de numai 35 de euro, taxa generala ramanand la acelasi nivel, de 60 de euro.

Resortisantii tarilor terte cu care Uniunea a incheiat acorduri de facilitare a eliberarii vizelor vor continua sa plateasca o taxa de viza de 35 de euro.

De asemenea, Codul sporeste gradul de transparenta si securitatea juridica. Codul prevede motivarea respingerii cererilor de viza si ofera posibilitatea contestarii deciziilor negative.

In cele din urma, acesta prevede un rol mai mare pentru delegatiile Uniunii in coordonarea cooperarii statelor membre in cadrul „cooperarii locale Schengen” in statele terte. Acest lucru va contribui, de asemenea, la o mai buna armonizare a procedurilor.

Pentru a asigura un tratament egal al solicitantilor de viza, a fost redactat manualul pentru prelucrarea cererilor de viza, adoptat de Comisie la 19 martie 2010 si care va fi pus la dispozitia personalului consular al statelor membre.

Codul vizelor a fost adoptat in iunie 2009 de Parlamentul European si de Consiliu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !