De ce au trecut din nou benzina si motorina pragul de un euro, scrie
Capital.
Scumpirea petrolului si-a dat mana cu depreci-erea leului si cresterea accizelor pentru a majora preturile carburantilor. Pentru unii, explicatia nu sta in picioare. Ultimele 15 luni nu au fost tocmai faste din punct de vedere financiar pentru soferii din Romania: motorina s-a scumpit cu circa 25%, iar benzina cu nu mai putin de 45%.
Astfel, un plin pentru un autoturism cu motorul pe benzina a ajuns sa coste cam 220 de lei in prezent, fata de aproximativ 150 de lei in ianuarie 2009, in timp ce aceeasi operatiune pentru un autovehicul Diesel scoate din portofel azi cam 210 lei, fata de circa 165 de lei la inceputul anului trecut.
Ce fel de masini second hand poti cumpara cu 1.000 de euro, ne spune
Ziarul Financiar.
Mai mult de 550 de oferte pentru automobile cu un pret de pana la 1.000 de euro sunt publicate pe site-ul principalului targ auto din Romania, Autovit. Automobilele scoase la vanzare de catre proprietarii lor pentru o suma de pana la 1.000 de euro au insa o vechime mai mare de 12 ani si sunt in general modele uzate moral si fizic, a caror revizie generala necesita cel putin o suma egala cu cea cheltuita la achizitie.
Bancherii pariaza pe noi ieftiniri la apartamente pana la mijlocul anului, informeaza
Gandul.
In lipsa cererii de credite ipotecare si a cresterilor salariale, bancile sustin ca preturile nu au cum sa ramana la nivelul de acum. Romanii care planuiesc sa cumpere o locuinta mai ieftina pot sa-si amane planurile pentru a doua jumatate a acestui an, pentru ca preturile vor continua sa scada, spun bancherii si evaluatorii. Astfel, jumatate dintre bancile din top zece chestionate de BNR in cadrul unui sondaj se asteapta ca preturile locuintelor sa se ajusteze in primul semestru, in timp ce cererea de credite ipotecare si-a stopat declinul.
Dan Schwartz, Scot&Company: Nu se poate sanctiona de doua ori intarzierea la plata obligatiilor fiscale, titreaza
Money.
Statul nu poate sa perceapa in acelasi timp dobanda si penalitati de intarziere pentru neplata la timp a obligatiilor fiscale, acuza oamenii de afaceri. Este doar una dintre criticile aduse proiectului de modificare a Codului de Procedura Fiscala. Expertii spun ca in trecut a mai existat o asemenea prevedere, dar care a fost anulata pe motiv de neconstitutionalitate.
Bancile ne pot bloca de astazi conturile!, anunta
Romania Libera. Toti cei care nu au completat formularul pentru actualizarea datelor personale vor fi obligati sa o faca la prima vizita la ghiseu. In caz contrar, li se vor bloca conturile. De astazi, bancile pot trece la blocarea temporara a conturilor clien-tilor, in cazul in care acestia refuza sa completeze formularele cu datele personale la prima intalnire cu banca. „Nu vom bloca direct conturile si probabil ca nu o va face nimeni. Este, de altfel, un lucru care ar implica foarte multe efecte negative pentru client. Ii vom impune insa clientului sa completeze respectivul formular cu prima ocazie cu care ajunge la banca, iar in cazul in care refuza, abia atunci vom trece la blocarea temporara a conturilor", spune reprezentantul unei banci de top.