Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE a adoptat prioritatile strategice pentru iesirea din criza economica
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE a adoptat prioritatile strategice pentru iesirea din criza economica
Comisia Europeana a adoptat, miercuri, programul de lucru pentru anul 2010, obiectivul sau fiind iesirea din criza economica, dupa cum informeaza un comunicat de presa al institutiei. Astfel, Comisia a aprobat o lista de 34 prioritati strategice care vor fi puse in aplicare, inainte de sfarsitul anului, precum si alte 280 propuneri majore care sa fie analizate pe parcursul acestui an.
 
De asemenea, un alt obiectiv al programului aprobat de CE il reprezinta si obtinerea unor beneficii directe pentru cetatenii UE. Programul de lucru stabileste, totodata, cadrul angajamentelor politice majore pe care Comisia si le va asuma in urmatorii ani.

„Noua Comisie si-a inceput mandatul acum sase saptamani. Am ajuns la un acord cu privire la prioritatile noastre si am stabilit o lista indicativa de initiative pentru urmatorii ani. Este momentul sa actionam. Mentinerea situatiei actuale nu este o optiune. Programul de lucru adoptat astazi are ca scop obtinerea unor rezultate ambitioase dar, in acelasi timp, realiste. Sper ca statele membre si celelalte institutii ale UE vor avea ambitii pe masura”, a declarat Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Noua Comisie isi va concentra activitatea pe patru mari domenii de actiune:

  • combaterea crizei si sustinerea economiei sociale de piata a Europei (exemplele includ consolidarea supravegherii fiscale, propuneri pentru imbunatatirea pietelor financiare, cele cinci initiative-pilot din cadrul strategiei „Europa 2020” si abordarea blocajelor si disfunctiilor la nivel european);
  • elaborarea unei agende pentru cetateni care pune oamenii in centrul actiunii europene (exemplele includ Planul de actiune de la Stockholm, drepturile procedurale pentru cetateni, executarea hotararilor in materie civila si penala, revizuirea directivei privind timpul de lucru, o carte verde privind viitorul pensiilor, o noua strategie privind biodiversitatea si capacitatea de reactie a UE in cazul unor catastrofe);
  • dezvoltarea unei agende externe ambitioase si coerente cu o dimensiune globala (exemplele includ instituirea Serviciului european pentru actiune externa, o strategie privind schimburile comerciale in Europa anului 2020, directionarea procesului de extindere, un plan de actiune in perioada premergatoare summitului privind obiectivele de dezvoltare ale mileniului, care va avea loc in 2015, si continuarea consolidarii relatiilor bilaterale de importanta majora);
  • modernizarea instrumentelor si a modalitatilor de lucru ale UE (exemplele includ o concentrare mai puternica asupra reglementarii inteligente si adaptarea cadrului financiar al UE pentru a raspunde prioritatilor de politica prin intermediul revizuirii bugetului).
Acest prim program de lucru pune accentul pe elaborarea initiativelor strategice in 2010. De asemenea, programul subliniaza unele dintre initiativele avute in vedere pentru urmatorii ani, combinand, prin urmare, previzibilitatea pentru Parlamentul European si Consiliu - precum si pentru partile interesate - cu flexibilitatea necesara pentru a se adapta circumstantelor aflate in schimbare.

Aceste initiative sunt concepute atat pentru a raspunde provocarilor imediate si a produce rezultate rapide, cat si pentru a modela viitorul Europei in beneficiul pe termen lung al cetatenilor sai. Prin promovarea initiativelor mentionate, Comisia va stabili o directie pe care UE sa o urmeze in urmatorul deceniu, astfel cum este subliniat in cadrul strategiei „Europa 2020” si al activitatilor in desfasurare pentru pregatirea viitorului buget al UE.

Programul de lucru al Comisiei se bazeaza pe orientarile politice prezentate de presedintele Barroso, in septembrie 2009.

Primul program de lucru al noii Comisii prezinta ambitiile si angajamentele acesteia pentru anul 2010 si anii urmatori. El abordeaza probleme de interes imediat si stabileste directia pe care o vor urma politicile pentru a raspunde provocarilor viitoare, pregatind terenul pentru actiunile intreprinse pe durata mandatului.Acesta are mai multe caracteristici noi care il diferentiaza de cele anterioare. Este multianual, ceea ce va imbunatati previzibilitatea actiunilor Comisiei si va facilita cooperarea cu celelalte institutii. Programului de lucru prezinta, de asemenea, o mai mare flexibilitate. In vederea facilitarii dialogului si a asigurarii previzibilitatii si transparentei, urmatoarele documente sunt anexate la prezentul program de lucru:

Comisia isi va revizui programul de lucru, in fiecare an, stabilind noi initiative strategice anuale si adaptand programul multianual, dupa caz, in functie de noile circumstante, inclusiv rezultatele activitatii de pregatire si revizuirea punerii in aplicare.

Comisia va colabora strans cu Parlamentul European si cu Consiliului, precum si cu partile interesate, pentru a asigura o larga adeziune privind abordarea generala si initiativele individuale. Prezenta Comisie ar dori ca programul sau de lucru sa constituie o piatra de temelie pentru programarea interinstitutionala comuna propusa in temeiul articolului 17 alineatul (1) din Tratatul de la Lisabona.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !