Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ce sanse ai pentru obtinerea vizei temporare in SUA?
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ce sanse ai pentru obtinerea vizei temporare in SUA?
Cetatenii romani solicitanti de viza pentru SUA vor avea posibilitatea de a-si evalua sansele de obtinere a unei vize temporare pentru a vizita statul american, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). In acest sens, ambasada SUA si MAE au lansat, miercuri, o campanie comuna de informare prin care se urmareste scaderea ratei de refuz a solicitarilor de viza pentru SUA.
 
Campania comuna de comunicare a MAE si a Ambasadei SUA se alatura celorlalte actiuni intreprinse de institutiile romane pentru a indeplini criteriile de intrare in programul Visa Waiver, oferind sprijin solicitantilor de viza, astfel incat acestia sa-si poata evalua intr-o anumita masura sansele de obtinere a unei vize si modul in care pot demonstra, cu ajutorul „legaturilor puternice cu tara de origine”, ca nu intentioneaza sa ramana definitiv in Statele Unite.

Conform legislatiei americane toti cetatenii straini care solicita viza temporara SUA sunt potentiali imigranti. Acest principiu se aplica oricarui cetatean din lume care are nevoie de viza ca sa viziteze Statele Unite, nu numai romanilor.

In cadrul campaniei, MAE si Ambasada SUA vor disemina informatii relevante si sfaturi utile privind procedura de solicitare a vizei americane temporare (turistica, de studii, de afaceri etc.) si criteriile de evaluare a eligibilitatii pentru acordarea vizei SUA.

De asemenea, MAE a creat o sectiune speciala pe pagina proprie de internet, care, suplimentar, il directioneaza pe cel care se informeaza catre pagina de internet a Ambasadei SUA, ce contine date despre noua procedura on-line de solicitare a unei vize pentru Statele Unite.

Pentru a intra in programul Visa Waiver, statul roman a luat o serie de masuri privind securitatea documentelor de calatorie. Astfel, incepand cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a pasapoartelor electronice (biometrice) a devenit functional la nivelul intregii tari, iar documentele de calatorie emise de statul roman raspund unor standarde de securitate ridicate.

Totodata, este operational un mecanism de transmiterea catre Interpol, in termen de 24 de ore, a informatiilor legate de pasapoartele pierdute sau furate.

In vederea combaterii eficiente a activitatilor infractionale transfrontaliere, au fost adoptate urmatoarele acte normative:

- HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Nationale privind Controlul la Frontiera pentru perioada 2007-2010, continand masuri de gestionare coerenta si eficienta a frontierei de stat a Romaniei

- HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Nationale privind Migratia (2007-2010), continand masuri de control al migratiei, prevenirea si combaterea migratiei ilegale, acordarea de azil si integrarea sociala a strainilor

- HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei nationale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)

Privind aspectele legate de imigratie, la nivel national, a fost implementat formatul unic de permis de resedinta pe teritoriul Romaniei pentru cetatenii statelor terte, in conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/2002, iar, in legislatia nationala, au fost transpuse prevederilor acquis-ului comunitar in domeniul azilului.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !