Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow ANAF: Amenzi de peste 4,4 milioane de lei in urma inspectiilor fiscale
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

ANAF: Amenzi de peste 4,4 milioane de lei in urma inspectiilor fiscale
In luna februarie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a efectuat peste 9100 de inspectii fiscale la contribuabili persoane fizice si juridice, sesizand nereguli precum sustragerea de la plata taxelor si impozitelor sau nedeclararea veniturilor impozabile, informeaza un comunicat de presa al institutiei. ANAF a aplicat amenzi contraventionale de peste 4,4 milioane de lei.
 
Totodata, pentru deficientele constatate au fost aplicate amenzi contraventionale in suma totala de aproximativ 4,4 milioane lei si au fost inaintate organelor abilitate in vederea continuarii cercetarilor de peste 270 sesizari penale pentru un prejudiciu de aproximativ 272 milioane lei.

Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip ”fantoma”, efectuarea de tranzactii fictive.

Potrivit ANAF, in urma constatarilor organelor de inspectie fiscala, au fost stabilite sume suplimentare la bugetul general consolidat in valoare de peste 800 milioane de lei si diminuata pierderea fiscala cu suma de aproximativ 45 milioane de lei.

Inspectiile fiscale efectuate de ANAF a vizat peste 2400 de contribuabili persoane fizice si peste 6700 persoane juridice, iar dintre acestea:
- peste 3.00 inspectii fiscale generale;
- peste 3.300 inspectii fiscale partiale;
- peste 1.000 controale inopinate;
- peste 700 controale incrucisate;
- aproximativ 600 cercetari la fata locului.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !