Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Angajarea bugetarilor se va face, cu prioritate, in departamentele care gestioneaza fonduri UE
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Angajarea bugetarilor se va face, cu prioritate, in departamentele care gestioneaza fonduri UE
Executivul a aprobat o ordonanta de urgenta privind masurile de ocupare a posturilor in sectorul bugetar, pentru ocuparea, cu prioritate, a posturilor din structurile guvernamentale care gestioneaza fonduri europene, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.
 
Avand in vedere ca ordonanta de urgenta 34/2009 stabileste ca doar 15% din posturile din posturile care se vacanteaza se pot ocupa prin concurs, la nivelul fiecarui ordonator principal de credite, Guvernul a luat astazi cateva masuri in principal pentru intarirea structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare, pentru a evita blocajele care pot aparea in procesul de absorbtie a fondurilor europene.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a afirmat ca ocuparea posturilor vacante la nivel guvernamental se face cu aprobarea Executivului, dupa o centralizare a tuturor posturilor vacante de la toti ordonatorii principali de credite. Centralizarea se face de catre Ministerul Finantelor Publice, pana la data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, cu incadrarea in procentul de 15% din posturile vacante.

„Dupa ce se va face o centralizare a acestor posturi vacante, se va face o redistribuire a acestor posturi, cu prioritate spre structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene”, a explicat Ioana Muntean.

Ioana Muntean a declarat ca ocuparea posturilor vacante se poate face prin doua modalitati, folosindu-se doua tipuri de acte normative:
- Memorandum – pentru transmiterea de posturi vacante de la un ordonator principal de credite la altul, in structurile care au atributii in gestionarea fondurilor europene.
- Hotarare de Guvern – pentru redistribuirea de posturi vacante, si a fondurilor aferente acestor posturi, intre bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat.

„Scopul ordonantei de urgenta aprobate astazi de Guvern este de a rezolva, in primul rand, una dintre prioritatile strategice ale Guvernului, si anume, absorbtia fondurilor europene”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !