Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Boc si Seitan, reclamati la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Boc si Seitan, reclamati la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a fost sesizat de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA), cu privire la intentia Guvernului de a reduce varsta de pensionare a mamelor, decizie considerata discriminatorie, in conditiile in care, intr-o familie, atat mama, cat si tatal au drepturi si obligatii egale, se arata in plangerea adresata CNCD de catre Alianta TATA.
 
"Asociatia T.A.T.A. a sesizat CNCD cu privire la cazul de discriminare grava a tatalui, chiar de catre Guvernul Romaniei, autoritatea care ar trebui sa respecte cadrul legal existent, inclusiv Constitutia Romaniei si are obligatia sa sustina familia prin promovarea egalitatii in drepturi si a complementaritatii celor doi parinti", au afirmat reprezentantii Asociatiei.

„Este regretabil faptul ca ideea a apartinut unor reprezentanti ai societatii civile si ca a fost imbratisata de Cabinetul Boc, desi este profund nelegala si neconstitutionala, netinand cont de faptul ca mama si tatal au drepturi si obligatii egale”, sustin reprezentantii Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA).

Acestia afirma in continuare ca, desi Alianta TATA a cerut in mod public autoritatilor sa nu mai discrimineze tatii, reprezentantii Guvernului Romaniei, prim-ministrul Emil Boc si ministrul muncii, Mihai Seitan, au ignorat apelul organizatiei, incalcand flagrant legislatia in vigoare.
„Este socant ca, desi marea majoritate a liderilor sindicali, ministrul muncii si premierul Boc sunt tatici, acestia considera ca tatal nu are un rol important in cresterea si educarea copilului sau, fiind asadar tributari unei mentalitati specifice mai degraba anilor ’60 – ’70 din secolul trecut. Alianta T.A.T.A. a asteptat 10 zile ca cei doi demnitari sa revina asupra declaratiilor discriminatorii la adresa tatalui, dar acestia nu au dat curs solicitarii formulate de organizatie”, a completat presedintele, Aliantei, Bogdan Draghici, in plangerea adresata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Premierul Emil Boc a anuntat, dupa discutiile cu sindicatele, ca Guvernul poate accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii.

De asemenea, ministrul muncii, Mihai Seitan, a declarat vineri, 19 martie 2010, dupa discutiile cu premierul Emil Boc si cu sindicatele, ca dreptul de reducere a varstei de pensionare pentru femeile care au nascut cel putin doi copii se va acorda doar mamelor care ingrijesc copiii cel putin pana la implinirea varstei de 10 ani.

Ministrul muncii a subliniat ca reducerea varstei de pensionare nu se acorda automat tuturor femeilor care nasc cel putin doi copii. Pentru a beneficia de acest drept, mamele trebuie sa si ingrijeasca copiii pe care ii nasc, cel putin pana la varsta de zece ani.

Bogdan Draghici a adaugat ca premierul Boc si ministrul Seitan ignora faptul ca in prezent peste 30 000 de tati se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani, ca majoritatea tatilor din Romania impart cu mamele propriilor copii toate drepturile si obligatiile parentale, fiind parinti suficient de buni pentru fii si fiicele lor si nemeritand tratamentul discriminatoriu si jignitor pregatit de Guvernul Romaniei.

In aceste conditii, Asociatia T.A.T.A. solicita membrilor Colegiului Director al CNCD sa solutioneze cu promptitudine aceasta plangere, pentru a determina Cabinetul Emil Boc sa renunte la masurile discriminatorii adoptate impotriva tatilor.
"Parintii trebuie stimulati sa se implice in cresterea si educarea propriilor copii, iar discriminarea tatalui in societatea romaneasca trebuie sa devina un fenomen combatut permanent de statul roman. Cei doi parinti sunt la fel de importanti pentru copilul lor, iar complementaritatea lor in viata de familie trebuie promovata permanent", a mai adaugat Bogdan Draghici.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !