Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Ce faci cand nu poti folosi cardul in afara tarii, ne spune Capital.
Suni un prieten, un parinte sau ... apelezi la serviciul de eliberare numerar in regim de urgenta daca plasticul din buzunar ofera aceasta posibilitate.
 
Tariful este insa piperat: 100 de euro. Iuliana, 25 de ani, se afla in a treia zi de concediu in Spania, cand a constatat ca nu poate utiliza cardul nici pentru a face plati la comercianti si nici pentru a scoate bani de la bancomat. Mai avea sapte zile de vacata si a apelat la parinti si prieteni pentru a primi din tara 1.000 de euro prin Western Union. A fost nevoita sa-si petreaca o zi in Aeroportul din Barcelona, asteptand sa-si ridice banii.

Tragedia popoarelor mici: prea slabe sa reziste imperiilor, prea sarace sa cumpere pentru presedintele lor un avion nou, titreaza Ziarul Financiar.
Stupoare este singurul cuvant care ar putea caracteriza starea in care se afla de doua zile polonezii. Cum a fost posibil ca intr-un singur avion sa strangi atatea personalitati si ce hazard, ce destin nebun a lasat ca tragedia sa se produca intr-o zi in care floarea inteligentei politice si militare poloneze mergea sa comemoreze cea mai mare drama din epoca moderna a Poloniei? - masacrul de la Katin. Dar putine popoare poarta in suflet povara unor drame nationale cu atata demnitate precum polonezii, a caror istorie este scrisa cu sange. Drama de sambata nu vine decat sa confirme tragedia poporului polonez. Prea mic sa reziste celor mari si, poate, prea sarac sa cumpere pentru presedintele sau un avion solid.

Grecia si Bulgaria au mintit privind deficitul. Cat de sincera e Romania, ne spune Gandul.
La Bucuresti, deficitul este cosmetizat nu cu ajutorul bancilor, ci prin amanarea platii datoriilor pe care statul le are catre mediul privat. La putin timp dupa ce oficialii europeni au descoperit ca Grecia si-a ascuns deficitul bugetar mare prin diverse contracte cu marile banci din UE si SUA, Bulgaria a anuntat si ea, la finele saptamanii trecute, ca a "uitat" sa treaca in buget cheltuieli de 1,5 miliarde de dolari, deficitul bugetar real fiind de doua ori mai mare decat cel anuntat. In cazul Romaniei, sustin economistii, metoda aleasa pentru a "cosmetiza" deficitul a fost foarte simpla: statul s-a angajat sa faca anumite cheltuieli pe care apoi le-a amanat, pentru a "da bine" in fata expertilor de la FMI.

Cum a ajuns Romania codasa la absorbtia fondurilor UE, informeaza EVZ.
Functionari care se tem sa aprobe proiecte de milioane de euro, rambursari blocate si specialisti putini. Acestea sunt motivele pentru care tara noastra nu poate cheltui banii europeni. La finele anului trecut, doar doi functionari se ocupau de cele cateva zeci de dosare de rambursare, din bani europeni, a sumelor cheltuite de organizatii nonguvernamentale pentru pregatirea angajatilor romani. Urmarea: desi legal ar fi trebuit facute in maximum 45 de zile, platile au intarziat nepermis de mult (chiar si pana la sase luni), astfel incat multi dintre cei care au derulat proiectele au ajuns sa nu mai aiba din ce sa traiasca.

FMI: "Pacientul e inca slabit", titreaza Romania Libera.
Cresterea economica nu se va relua mai devreme de semestrul al II-lea. Relansarea PIB va avea loc in semestrul al doilea, cand cresterea va fi de 1%, potrivit sefului misiunii de evaluare FMI, Jeffrey Franks, care compara economia Romaniei cu un pacient care a venit la spital cu febra mare. „Economia romaneasca este la recuperare intensiva. (...) Economia romaneasca este ca un pacient care a venit la spital cu febra mare. Febra a disparut, insa pacientul este inca slabit", a declarat Franks la Pro TV. El a aratat ca economia va inregistra o crestere pozitiva in al doilea semestru al acestui an, care va marca inceputul unei relansari, dar atrage atentia ca, cel putin intr-o prima faza, nu se va ajunge la punctul de dinaintea crizei.

Topul celor mai bine platite limbi straine care aduc venituri lunare de peste 3.000 de euro, informeaza Money.ro.
In topul celor mai bine platite limbi exotice pe piata locala in acest moment se afla japoneza, urmata de chineza, vietnameza si araba. Un specialist bun in chineza castiga lunar circa 4.000 de euro pe luna daca are zilnic proiecte (interpretariat si traduceri), au spus pentru MONEY.ro cei mai mari jucatori din piata locala de traduceri.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !