Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE va revizui legislatia vamala privind drepturile de proprietate intelectuala
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE va revizui legislatia vamala privind drepturile de proprietate intelectuala
La sfarsitul lunii martie, Comisia Europeana a lansat o consultare publica privind respectarea si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala la vama, informeaza un comunicat de presa al Departamentului de Afaceri Externe (DAE). Totodata, revizuirea legislatiei in aceast domeniu se afla si pe agenda comuna a Ministerului Justitiei si a Ministerului Public.
 
Statele membre UE, in colaborare cu Executivul Uniunii Europene, au realizat o revizuire a Regulamentului nr. 1383/2003 referitor la interventia autoritatilor vamale asupra marfurilor suspectate ca aduc atingere anumitor drepturi de proprietate intelectuala si la masurile care trebuie aplicate in cazul acestor marfuri. Demersul urmareste imbunatatirea actiunilor vamale impotriva produselor contrafacute, considerate periculoase pentru consumatori.

Romania sustine revizuirea cadrului legal in scopul unei mai bune aplicari si protejari a drepturilor de proprietate intelectuala la vama si sprijina adoptarea unor masuri ferme impotriva contrafacerii.

Astfel, initiativa Comisiei Europene privind lansarea consultarii publice va fi inclusa pe agenda viitoarei reuniuni a Grupului de lucru national privind proprietatea intelectuala, coordonat de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe baza rezultatelor consultarii publice cu factorii interesati, Comisia va elabora o propunere de Regulament al Consiliului UE si al Parlamentului European in domeniul aplicarii si protejarii drepturilor de proprietate intelectuala la vama, care va inlocui vechiul Regulament nr.1383/2003.

Propunerea va influenta mai multe sectoare, in principal uniunea vamala si domeniile conexe drepturilor de proprietate intelectuala, si mai multe domenii cum ar fi: comertul, piata interna, justitia si afacerile interne, agricultura, concurenta, protectia consumatorilor, cultura, intreprinderile, sanatatea publica si cercetarea.

Executivul comunitar asteapta, pana la data de 25 mai 2010, propuneri din partea:
- titularilor de drepturi de proprietate intelectuala si de la asociatiile de profil;
- operatorilor economici, in general, si in particular de la cei care furnizeaza servicii in domeniul comertului international de marfuri (transportatori, expeditori, declaranti vamali, beneficiari ai procedurilor vamale, detinatori de antrepozite etc.);
- consumatorilor;
- altor persoane interesate.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !