Fiscul te vrea dator vandut, scrie
Capital.
Fiscul vrea sa popreasca veniturile datornicilor fara somatie. Pusa in practica, masura ar fi un abuz care ar bloca activitatea economica, facand si victime nevinovate. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) crede ca a gasit o metoda ca sa colecteze mai rapid creantele, sarind peste somatie, prima etapa a executarii silite. Chiar daca ar fi vorba numai de persoane care nu platesc din rea-vointa, masura tot ar fi abuziva pentru ca nu respecta dreptul la informare.
Preturile la locuinte nu au scazut destul pentru a dezgheta piata. Dezvoltatorii afirma ca bancile nu accepta ieftinirea locuintelor, anunta
Ziarul Financiar.
In contractele de finantare preturile locuintelor sunt fixate astfel incat bancile sa nu aiba pierderi. Preturile la locuinte au scazut cu circa 40-50% in ultimii doi ani, insa in continuare orasul este impanzit de anunturi "de vanzare" la balcoanele blocurilor. Cum se apara jucatorii din piata? Dezvoltatorii sustin ca nu pot sa reduca preturile sub nivelul minim la care s-au inteles cu bancile, care la randul lor spun ca urmaresc interesele deponentilor. In acelasi timp proprietarii de apartamente vechi fac pretul "dupa cum vad pe internet".
Cat de ineficiente sunt institutiile de stat? Banca Mondiala da verdictul in octombrie si incepe cu Secretariatul General al Guvernului, titreaza
Gandul.
Sase institutii ale statului, in prima etapa, vor da examenul eficacitatii in fata expertilor Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, au declarat pentru incont.ro reprezentanti ai institutiilor financiare internationale. Potrivit acestora, scopul acestor teste nu e neaparat unul de reducere de costuri ci de eficientizare a sistemului.
Dobanzile la depozite scad odata cu interesele bancilor, informeaza
EVZ.
Acum, ca lichiditatea in piata bancara si-a revenit, finantatorii scad bonificatiile la economii, acest trend fiind alimentat si de hotararile pe care banca centrala le ia cu privire la dobanda-cheie. Pe masura ce nu vor mai avea nevoie de banii populatiei tinuti in depozite, bancile vor scadea si bonificatiile, spun economistii.
Inalta Curte s-a razgandit: Costiniu, Casuneanu si Locic au fost eliberati, anunta
Romania Libera.
Judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au parasit arestul Politiei Capitalei, luni seara, dupa ce completul de noua judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, cu majoritate de voturi, recursurile declarate impotriva arestarii preventive. Cei trei fusesera incarcerati vineri noapte, cand aceeasi Curte a admis cererea de arestare preventiva inaintata de DNA. Prin decizia de luni a instantei, Costiniu, Casuneanu si Locic nu au voie sa vorbeasca intre ei si nici cu martorii din dosar si nu au voie sa paraseasca tara pentru 30 de zile. Decizia instantei este definitiva.