Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE va revizui normele comunitare privind timpul de lucru
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE va revizui normele comunitare privind timpul de lucru
Comisia Europeana pregateste o ampla revizuire a actualelor norme care reglementeaza timpul de lucru, urmand ca, intr-o prima faza, executivul comunitar sa realizeze o evaluare detaliata a dispozitiilor in vigoare si a problemelor ce deriva din aplicarea lor, urmand ca ulterior sa propuna o serie de solutii pentru depasirea dificultatilor constatate, informeaza un comunicat de presa al Departamentului pentru Afaceri pentru Afaceri Europene.
 
Astfel, demersul de revizuire va fi incadrat de un set de obiective politice, printre ele se numarandu-se protejarea sanatatii lucratorilor, imbunatatirea echilibrului intre munca si viata de familie, acordarea de flexibilitate intreprinderilor si de siguranta lucratorilor, fara adaugarea unor sarcini administrative inutile pentru intreprinderi si in special pentru IMM-uri.

Potrivit DAE, in prima etapa a consultarilor, partenerii sociali europeni sunt invitati sa se pronunte asupra oportunitatii unei actiuni la nivelul UE in legatura cu Directiva referitoare la timpul de lucru si asupra sferei de aplicare a acestei actiuni.

“Este un prim pas catre o revizuire ampla a directivei si urmeaza impasului in care au ajuns, in aprilie 2009, demersurile de reexaminare a legislatiei existente”, arata sursa.

Partenerii sociali au la dispozitie sase saptamani pentru a-si prezenta observatiile in fata Comisiei. In paralel cu aceste consultari, executivul UE va intreprinde o evaluare extinsa a impactului, inclusiv o examinare a aplicarii juridice a directivei in statele membre si un studiu pe tema aspectelor sociale si economice relevante pentru o revizuire cuprinzatoare a directivei.

De asemenea, Comisia Europeana va examina opiniile exprimate si va decide, apoi, daca actiunea UE este oportuna, caz in care se va lansa o a doua etapa de consultari cu partenerii sociali europeni, asupra continutului concret al propunerii.

In anul 2004, Comisia Europeana a lansat propunerea de amendare a Directivei 2003/88/EC, care viza: timpul „de garda" - timpul in care angajatul este obligat sa ramana la locul sau de munca in anumite sectoare de activitate, o mai mare flexibilitate in calcularea timpului de munca saptamanal si clauza privind posibilitatea derogarii de la prevederile referitoare la saptamana maxima de lucru. In aprilie 2009, reprezentantii guvernelor si ai Parlamentului European au concluzionat ca nu este posibila ajungerea la un acord asupra propunerii, in pofida procesului indelungat de negocieri.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !