Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow ANFP a verificat activitatea functionarilor de la 20 de institutii publice, in timestrul I 2010
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

ANFP a verificat activitatea functionarilor de la 20 de institutii publice, in timestrul I 2010
In primul trimestru al anului 2010, Corpul de Control al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) a efectuat 20 de actiuni de control in cadrul institutiilor si autoritatilor publice centrale si teritoriale, constatand nereguli la intocmirea planului anual de ocupare a functiilor publice, la gestionarea declaratiilor de avere si de interese sau la intocmirea fiselor de post, dupa cum informeaza un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.
 
Astfel, ANFP a efectuat controale la: Ministerul Justitiei, Ministerul Mediului, Institutia Prefectului judetul Constanta; institutii deconcentrate: A.J.P.S. Ilfov, C.J.A.S. Timis, C.J.P.C. Vrancea; A.F.P. Murfatlar; primarii: Sectorul 1 (Bucuresti), Fundulea (Calarasi), Pucioasa (Dambovita), Dambovicioara (Arges), Costesti (Iasi), Dagata (Iasi), Tormac (Timisoara), Radauti (Suceava), Targu Frumos (Iasi), Todiresti (Vaslui), Prisacani (Iasi), dar si la alte institutii din administratia publica locala, precum Politia Comunitara Iasi, Politia Comunitara Sector 1 Bucuresti.

Potrivit MAI, toate actiunile de control tematic au fost efectuate la sesizarea diferitelor persoane fizice si juridice, ANFP exercitandu-si, in acest fel, atributiile in domeniul controlului institutiilor si autoritatilor administratiei publice, conform legislatiei specifice in vigoare.

Principalele nereguli constatate in urma acestor controale au fost identificate in constituirea comisiilor paritare si de disciplina, intocmirea fiselor de post si a fiselor de evaluare, gestionarea declaratiilor de avere si de interese, intocmirea planului anual de ocupare a functiilor publice, intocmirea si gestiunea dosarelor profesionale ale functionarilor publici.

ANFP a luat masuri corective, iar, in situatiile in care au fost identificate incalcari ale prevederilor legale in vigoare, de competenta altor institutii, au fost sesizate institutii abilitate, respectiv Curtea de Conturi, Agentia Nationala de Integritate, Institutia Prefectului din judetele aferente.

Totodata, in vederea monitorizarii implementarii acestor masuri, au fost fixate termene certe, astfel incat, in situatia neindeplinirii lor, ANFP sa poata exercita legitimarea procesuala activa, respectiv sesizarea instantei de contencios administrativ competenta cu privire la actele prin care autoritatile sau institutiile publice incalca sau refuza aplicarea legislatiei referitoare la functia publica si functionarii publici.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !