Ce fac si ce bani mai fac ministrii guvernelor postdecembriste, scrie
Capital. De unii ati uitat, de altii ati vrea sa uitati sau, poate, le duceti dorul. Ministrii care s-au perindat prin guvernele Romaniei fie s-au retras in mediul didactic, fie au intrat in mediul de afaceri.
Dintre acestia, cei mai multi au preferat consultanta. Altii s-au dovedit a fi mai exotici. Unul dintre cei mai avuti fosti demnitari este Ionel Blanculescu, ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control in cabinetul Nastase. „Nu am niciun gand sa ma intorc in politica in viitorul apropiat.
Cum sa iei teapa la domiciliu, ne spune
EVZ.
Cei care viseaza sa dea lovitura cu oferte de tip „castigi muncind de acasa” pierd bani, timp si energie. Anunt la mica publicitate: „Acum. Oferta serioasa! Castigati intre 500 si 800 de dolari saptamanal muncind la domiciliu. Trimiteti plic timbrat autoadresat la OP... CP... Bucuresti”. Ati vazut astfel de anunturi in mai toate ziarele. Trebuie sa luati aminte: multe astfel de promisiuni sunt simple escrocherii. In cel mai bun caz, „ofertele” omit sa pomeneasca amanuntul ca veti presta multe ore fara plata sau nu arata cat de mari sunt costurile pe care le veti avea de suportat.
Ce salarii dau companiile absolventilor de facultate: de la 250 la 1.200 de euro pe luna, informeaza
Ziarul Financiar.
Salariile nete pe care le primesc tinerii care vor sa se angajeze variaza intre 300 si 1.200 de euro net pe luna, cel mai bine platiti fiind softistii. "Ofertele salariale au scazut, in medie, cu 20% de la inceputul crizei, insa scaderile difera foarte mult in functie de domeniu de activitate si departamente. Cele mai mari scaderi au fost in randul angajatilor din management, marketing sau PR, insa pentru functiile din IT, de exemplu, salariile nu au scazut", spune Mirela Marinescu, recruitment director la APT, unul dintre jucatorii din top cinci din recrutare.
Petrom intra pe piata energiei eoliene prin achizitia Wind Power Park, anunta
Money.ro.
Cea mai mare companie romaneasca, Petrom, a achizitionat Wind Power Park SRL care detine un proiect de generare de electricitate din surse eoliene in Dobrogea. Capacitatea proiectului se ridica la 45 MW si poate fi extinsa la 54 MW. Investitiile totale pentru acest proiect se vor ridica la circa 100 milioane de euro.
Cum ajunge sa coste intretinerea de la simplu la dublu, scrie
Romania Libera.
Ploiestiul are cel mai mic pret al gigacaloriei, Giurgiu - pe cel mai mare. Regia de incalzire din Ploiesti a fost privatizata si are de incasat bani de la stat, cea din Giurgiu apartine statului si are datorii la buget. Prima arata in interior ca o centrala nucleara. Cealalta pare rezultatul unui bombardament nuclear. RL a incercat sa afle cum s-a ajuns la aceasta situatie paradoxala. Ploiestenii platesc una dintre cele mai mici facturi de incalzire din tara: ea coboara chiar si la 100 de lei pe luna de iarna la un apartament cu doua camere. Cu exceptia oraselor foarte mici, Ploiestiul are si cel mai mic pret: 117 lei pe gigacalorie. Lucrurile nu au stat tot timpul asa. Acum 10 ani, gigacaloria din Ploiesti era una dintre cele mai scumpe. Cand costurile s-au dovedit prea mari, orasul a trecut la reabilitare si privatizare.