Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow BNR va decide falimentul bancilor
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

BNR va decide falimentul bancilor
Deschiderea procedurii de faliment a institutiilor de credit se va realiza doar cu aprobarea prealabila a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptata de Executiv, miercuri. De asemenea, deponentii vor avea prioritate la plata datoriilor bancilor.
 
Guvernul a adoptat un act normativ prin care se aduc o serie de modificari si completari Ordonantei Guvernului nr. 10/2004 privind falimentul institutiilor de credit.

„Noile reglementari vor contribui la sporirea increderii in sistemul bancar. Astfel, datoriile pe care institutiile de credit aflate in insolventa le au fata de deponenti, in marja garantiei legale, se platesc cu prioritate. Aceste datorii vor avea un rang de preferinta superior. Totodata, actul normativ va conferi mediului de afaceri un grad sporit de certitudine juridica, prin aceea ca deschiderea procedurii de faliment in institutii de credit se face prin aprobarea prealabila a BNR”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

De asemenea, purtatorul de cuvant precizeaza ca BNR poate sa nu dea aceasta aprobare in cazul in care considera ca institutia de credit nu se afla in insolventa.

Modificarile si completarile operate raspund Aranjamentului Stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International, iar in privinta lor au fost consultate si BNR si Asociatia Romana a Bancilor (ARB).
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !