Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Alesii scriu lucruri traznite la extemporalul despre anticriza, scrie Capital.
Drumul spre iad e pavat cu bune intentii. Sau cu aberatii. Din dorinta de a atenua efectele crizei, in ultimul an si jumatate demnitarii s-au intrecut in initiative controversate. Comert modern cu lacatele pe usa duminica, pentru a favoriza pietele si magazinele de cartier.
 
Taxa de tranzit pentru vehiculele grele prin orasele fara centura ocolitoare. Subventii pentru manastiri. Stimulente fiscale pentru familiile cu cel putin trei copii. Taxa pe averile care depasesc 500.000 de euro. Tichete-cadou pentru pensionari, in valoare de jumatate de miliard de euro (0,4% din PIB). Aproape ca nu este domeniu in care imaginatia bogata a alesilor sa nu fi lansat propuneri bizare.

Pensiile militarilor: cum e la noi, cum e la altii, ne spune Romania Libera.
Prin legea unitara a pensiilor, Guvernul loveste in interesele a circa 200.000 de militari, magistrati, piloti. Problema i-a adus in conflict pe prim-ministrul Emil Boc si propriul ministru al Apararii, Gabriel Oprea. Dar, dupa cum a aflat RL, disputa are corespondent in multe state europene si in SUA. Cu 4,8 milioane de pensionari si doar 4,3 milioane de angajati, Romania are o mare problema. Sistemul de pensii s-a dereglat de mult si nici o initiativa nu a atins cu adevarat miezul problemei, care tine inclusiv de numarul mic de contribuabili. Premierul Boc spune ca actualul sistem este nesustenabil si ca, daca el s-ar mentine, suma ce ar trebui transferata de la bugetul de stat la bugetul de pensii ar creste de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro (adica de la 3,1% din PIB la 6% din PIB). Solutiile de avarie gasite pana acum au vizat modificarea regulilor sarind dintr-o extrema in alta.

FMI propune introducerea a doua taxe globale in sistemul bancar, din care una pe profituri, anunta Ziarul Financiar.
Fondul Monetar International (FMI) a propus introducerea a doua noi taxe in sistemul bancar, dintre care una pe profituri, care sa acopere costurile oricaror noi interventii guvernamentale necesare in sprijinul bancilor, potrivit unui raport destinat statelor G20, preluat de Reuters. Ministrul britanic al Finantelor, Alistair Darling, a salutat raportul FMI si a afirmat ca institutiile financiare "trebuie sa rasplateasca cumva societatile in care opereaza".

Un metru de autostrada contra a 33 de bugetari, titreaza EVZ.
Intre 45 si 60 de milioane de euro lunar - la atat se ridica economia statului daca guvernul ar decide sa taie nodul gordian si sa concedieze intre 75.000 si 100.000 de bugetari. Astfel, cu banii economisiti, statul ar putea construi lunar intre 2 si 3 km de autostrada, iar intr-un an pana la 36 km, luand in calcul costul pe un kilometru, care ajunge la circa 20 de milioane de euro, conform datelor Ministerului Transporturilor.

Un proces prea lung iti poate aduce despagubiri de 10.000 de euro, informeaza Money.
Pentru o durata excesiva a procedurilor judiciare, CEDO acorda despagubiri de pana la 10.000 de euro. Sansele sa iei banii sunt destul de mari, avand in vedere ca statul are oricum cel mai mult de platit, indeosebi pentru nerespectarea dreptului de proprietate, peste jumatate din totalul plangerilor la Curte avand acest subiect.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !