Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Europarlamentarii romani cer libera circulatie catre Canada, pentru toti cetatenii UE
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Europarlamentarii romani cer libera circulatie catre Canada, pentru toti cetatenii UE
Europarlamentarii romani cer eliminarea vizelor impuse de Canada nationalilor romani, cehi si bulgari, problema ce va fi dezbatuta in cadrul summitului UE-Canada, ce va avea loc pe 15 mai, la Bruxelles.
 
In cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la urmatorul summit UE-Canada, ce va avea loc pe 15 mai, la Bruxelles, Inaltul Reprezentant pentru politica externe / vice-presedinte al Comisiei, Catherine Ashton a declarat ca se doreste libera circulatie, fara vize, catre Canada, pentru toti cetatenii UE, cat mai curand posibil.

Ideea eliminarii vizelor pentru Canada a fost sustinuta si de eurodeputatii romani prezenti la dezbatere.

Astfel, deputatul roman social-democrat, Ioan Enciu a afirmat ca asigurarea reciprocitatii in relatiile bilaterale, dintre UE si Canada, reprezinta un principiu de baza al Uniunii Europene.

„Am speranta ca in viitorul apropiat, Canada va ridica vizele impuse nationalilor Romani, Cehi si Bulgari, asigurand astfel un tratament egal si echitabil fata de toti cetatenii Uniunii Europene. Tinand cont de faptul ca avizul Parlamentului European este necesar in vederea incheierii oricarui tratat international, acesta trebuie implicat si consultat inca din faza initiala privind orice proiect. Solicit pe aceasta cale Comisiei sa asigure o comunicare eficienta cu PE, in vederea obtinerii unor rezultate sustenabile", a completat acesta.

Cristian Dan Preda, reprezentant al Partidului Popular European(PPE) aminteste faptul ca declaratiile de la precedentul summit UE-Canada, de la Praga, din luna mai 2009, au reiterat obiectivul comun al partenerilor de a aprofunda circulatia libera si in deplina securitate a persoanelor intre UE si Canada, in scopul de a extinde cat de repede posibil calatoriile fara vize in Canada pentru toti cetatenii europeni.
„Un an mai tarziu, trebuie remarcat ca suntem inca departe de acest obiectiv. In momentul actual, cetatenii Romaniei si Bulgariei sunt inca supusi obligativitatii vizelor, iar pentru cei ai Cehiei, vizele au fost reintroduse. Exista aici si o problema de coerenta, pentru ca pe de alta parte, Canada a suprimat vizele pentru Croatia, tara ce nu este decat candidata la aderarea la Uniunea europeana. Sumitul din luna mai ar trebui sa aduca un progres decisiv pe tema eliminarii vizelor pentru cetatenii statele membre ale Uniunii. Discriminarile actuale sunt profund injuste pentru cetatenii Romaniei, stat membru al UE ce a facut progrese substantiale pentru ridicarea obligativitatii vizelor pentru Canada", a explicat Cristian Preda.

De asemenea, Marian-Jean Marinescu, deputat PPE, afirma ca in acest moment, 39 de milioane de cetateni europeni, din Romania, Cehia si Bulgaria nu pot calatori in Canada fara viza si mai mult de jumatate dintre acestia, 22 de milioane, sunt romani.

„Mentinerea regimului de vize de catre Canada pentru o parte din europeni este o situatie ce nu poate fi acceptata deoarece creaza doua categorii de cetateni europeni. Libera circulatie a cetatenilor europeni – trebuie tratata unitar si comun. Problema vizelor se refera la relatia UE – Canada si nu la relatii bilaterale intre Canada si respectivele state. Presedintele Barosso, contrar refuzului partii canadiene de a trata la pachet subiectul, a insistat la ultimele summit-uri pentru rezolvarea dosarului. Aceasta abordare trebuie continuata”, a aratat aceasta.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !