Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cum functioneaza «Prima Casa» la altii si cu ce difera de a noastra, scrie Capital.
Fondurile de garantare introduse in principalele tari ale Uniunii Europene, in ultimii doi ani de criza, se concentreaza pe sustinerea datornicilor ramasi fara serviciu in urma disponibilizarilor masive si au un puternic caracter social.
 
Programul „Prima Casa“, care functioneaza cu sprijinul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, a fost lansat, la nivel declarativ, pentru a stimula sectorul constructiilor, care a condus anul trecut la o scadere de 1,4% a produsului intern brut. Cu toate acestea, prima parte a programului a capatat un caracter social, venit si pe fondul alegerilor prezidentiale, permitand accesul persoanelor cu venituri reduse la credite ipotecare mai ieftine.

Creditele cu dobanda promotionala, o bomba care inca ticaie, ne spune Ziarul Financiar.
Bancherii au dat in anii de boom al creditarii finantari ipotecare cu dobanzi promotionale - fixate la niveluri mici doar pentru o perioada scurta, dupa care devin variabile - de 7 mld. lei (circa 2 mld. euro, la cursul de atunci). Acest artificiu de marketing se intoarce insa acum impotriva bancherilor: pe masura ce dobanzile se reseteaza rata lunara creste, dar cum clientii sunt deja sub presiune, multi ajung restantieri. Care ar putea fi impactul? Experti din BNR calculeaza ca bancile ar putea fi nevoite sa faca provizioane suplimentare de 85 mil.

Taierea salariilor cu 20%, alternativa la concedieri, anunta EVZ.
Diminuarea castigurilor sau concediul fara plata sunt doua dintre solutiile recomandate de specialisti pentru a evita disponibilizarile bugetarilor. Taierea salariilor cu pana la 20%, cateva zile de concediu fara plata sau somaj tehnic pe perioade limitate sunt doar cateva dintre solutiile pe care ar putea sa le aplice guvernul, in cazul in care se opune disponibilizarii personalului bugetar.

Basescu: Romania are de platit 84 mil. euro penalitati agricole catre UE, informeaza Money.ro.
Traian Basescu a declarat ca pe agenda intalnirii se afla si strategia UE privind regiunea Dunarii, dar si Politica Agricola Comuna, unde Romania are o serie de probleme punctuale, avand in vedere ca, in urma controalelor efectuate, tara noastra ar avea de platit penalitati de cate circa 42 de milioane de euro, pentru 2007, si alte 42 de milioane de euro, pentru 2008.

Moartea Ramonei Ciciu, 3.000 de lei amenda , titreaza Adevarul.
Investigatia desfasurata de Inspectia Muncii in cazul angajatei Ramona Ciciu, programatorul care murit la servciu in urma unui stop cardio-respirator, bate pasul pe loc. Singura masura luata la o aproape o luna adde la tragedie este, potrivit unui raport intocmit de inspectori la cererea senatorului Iulian Urban, o amenda aplicata firmei la care lucra Ramona, Ipsos Interactive Services. Este vorba despre suma de 3.000 de lei, pe care compania trebuie sa o platesca din cauza incalcarii legii privind munca suplimentara. Ancheta stagneaza pentru ca lipsesc rezultatele constatarii medico-legale.

Greva generala in scoli. 5.000 din cei 30.000 de elevi nu vor sustine proba de BAC, anunta Jurnalul National.
Greva generala in invatamantul preuniversitar si universitar. Cei care protesteaza sunt nemultumiti, in principal, de legea salarizarii unice si de noua lege a educatiei. Alaturi de profesori se vor afla si studenti, care sustin revendicarile dascalilor.Desi sindicatele din invatamint au anuntat greva generala, nu toti profesorii din tara s-au raliat la boicotarea probei de joi a bacalaureatului. De fapt, doar 5.000 de elevi din 30.000 nu vor intra in sala de examinare.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !