Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Topul celor mai ieftine si scumpe zone din Romania
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Topul celor mai ieftine si scumpe zone din Romania
Daca in Brasov exista zone unde puteti cumpara o casa la unul dintre cele mai avantajoase preturi, pretul pe metru patrat fiind de 495 de euro, in Bucuresti, chiar si in cele mai ieftine cartiere, pretul imobilelor nu scade sub 1040 de euro pe metru patrat, conform unui top al celor mai scumpe si ieftine zone, realizat de MagazinulDeCase.ro.
 
In Bucuresti, zona cea mai ieftina este sectorul 5, unde, un pret mediu de strigare de 1040 euro/ mp.

La celalalt pol, cea mai scumpa zona din Bucuresti pare a fi sectorul 1, pretul mediu fiind de 1300 euro/mp. Insa, exista si exemple de imobile cu pretul mult mai mare.

Potrivit clasamentului realizat de MagzainulDeCase.ro, un astfel de imobil de lux din aceasta zona este o casa cu 11 camere din Soseaua Nordului, pe strada Zagazului, cu o suprafata 800 de mp, valorificata la 2,3 milioane euro.

De asemenea, Sibiu, pretul mediu de strigare in cartierul Ciresica, una dintre cele mai ieftine zone din oras, este de 560 euro/mp. Pe de alta parte, cea mai scumpa zona din Sibiu este zona centrala, cu un pret mediu de 922 euro/mp. Conform MagazinulDeCase, unul dintre imobilele de lux amplasate in aceasta zona este o casa cu 7 camere avand o suprafata de 526 mp. Aceasta este situata pe strada Morii, in centrul orasului, pretul sau fiind de 1,68 milioane de euro.

In orasul Ploiesti centrul este, de asemenea, cotat ca fiind cea mai scumpa zona. Acesta cuprinde Bulevardul Republicii, Cantacuzino, Piata Mihai Viteazul si Caragiale. Bulevardul Caragiale este, de departe, cea mai scumpa zona, cu un pret de strigare de 1056 euro/mp.
Totodata, una dintre locuintele cele mai scumpe din centrul Ploiestiului este o casa cu 6 camere si cu o suprafata de 257 mp din strada I.L. Caragiale. Potrivit clasamentului, aceasta se vinde la pretul de 650.000 Euro.

Pe de alta parte, cel mai ieftin cartier din Ploiesti, din punct de vedere al preturilor pe metru patrat, este Cartierul Sud, unde pretul mediu de strigare este de 800 euro/mp.

In Constanta, unul dintre cele mai ieftine cartiere este CET-ul, dupa cum arata topul MagazinulDeCase. Aici proprietarii scot imobilele la vanzare cu un pret mediu de 870Euro/mp. La cealalta extrema, se afla Tomis Nord si Faleza Nord, cunoscute drept unele dintre cele mai scumpe cartiere ale Constantei, cu un pret mediu de 1000 Euro/mp. Unul dintre imobilele cele mai scumpe de aici este o casa cu 10 camere, de pe strada Patriei. Imobilul are 440 de mp si se vinde la un pret de 1,2 milioane de euro.

DIn clasament reiese ca, in Cluj-Napoca, una dintre zonele ieftine ale orasului este cartierul Zorilor. Aici, pretul mediu pe mp este de 800 Euro.

Pentru a ajunge la cel mai scump cartier din Cluj-Napoca, trebuie sa mai adaugam 600 de euro la pretul de plecare, pentru cartierul Marasti. Aici pretul mediu de strigare este de 1500 Euro/mp. Cel mai scump imobil din acest cartier postat pe MagazinulDeCase.ro este o casa cu 8 camere, care se vinde la pretul de 385.000 Euro. Aceasta este construita in anul 2000 si are o suprafata de 460 mp.

Brasov este cel mai ieftin oras din punct de vedere al preturilor pe mp. Aici pretul de strigare al imobilelor este de 840 Euro/ mp in cea mai scumpa zona, adica in Centrul orasului.

Aceasta zona este urmata de Racadau, unde mp se vinde la un pret mediu de 700 Euro. Cel mai scump imobil din aceasta zona postat pe MagazinulDeCase.ro este o casa cu 12 camere, la pretul de 1.500.000 Euro. Aceasta are o suprafata de 360 de mp si a fost construita in anul 1988. Cel mai ieftin cartier din Brasov este Bartolomeu, unde metrul patrat se vinde cu un pret mediu de 495 Euro.

Pretul mediu de strigare este cel anuntat initial de proprietar si nu este pretul efectiv de tranzactionare. Perioada de monitorizare este cuprinsa intre 15 martie 2010 si 15 aprilie 2010. Pentru aceasta statistica au fost luate in calcul numai orasele resedinta de judet: Bucuresti, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Cluj-Napoca si Brasov.

_
MagazinulDeCase.ro este primul serviciu online romanesc de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari, in baza unui pret fix, fara comision.

Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !