Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Info Utile arrow Finantare de 2,14 miliarde de euro pentru proiecte privind protectia mediului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Finantare de 2,14 miliarde de euro pentru proiecte privind protectia mediului
Comisia Europeana a pregatit, pentru acest an, un buget de 2,14 miliarde de euro pentru finantarea proiectelor LIFE+ privind aspectele de mediu si conservarea naturii. Propunerile de proiecte pot fi depuse, incepand cu data de 5 mai.
 
Prin acest instrument financiar, CE sustine proiectele Statelor Membre pentru mediu si conservarea naturii. Inca din 1992, instrumentul LIFE a cofinantat aproximativ 2750 proiecte, contribuind astfel cu 1,35 miliarde € la protectia mediului. LIFE+, noul instrument financiar pentru mediu, a intrat in vigoare o data cu publicarea Regulamentului LIFE+ nr. 614/23 mai 2007 in Jurnalul Oficial L149 din 9 iunie 2007.

Cu un buget de 2.143 miliarde € (pentru perioada 2007 - 2013), LIFE+ se axeaza pe sustinere pentru dezvoltarea si implementarea politicii Comunitare de mediu si legislatiei, in particular obiectivele al saselui EAP (Decizia 1600/2002/CE) si rezultatul strategiei tematice. Cuprinde trei componente:
• LIFE+ Natura si Biodiversitate
• Guvernare si Politici de Mediu
• Informare si Comunicare

Cel putin de 78% va fi folosit pentru cofinantarea actiunilor proiectelor, din care cel putin 50% vor fi pentru proiectele pentru natura si biodiversitate. Comisia Europeana va folosi restul sumei pentru cheltuielile operationale.

In prezent, sunt eligibile numai cheltuielile realizate pe teritoriul statelor Uniunii Europene, chiar daca, in viitor, este posibila participarea unor terte (vezi art. 8 al Regulamentului LIFE+).
Noua sesiune de proiecte LIFE+ 2010 va prezenta un calendar strict al proiectelor, in care data de 1 septembrie 2010 reprezinta data limita de depunere a proiectelor. In Romania, proiectele pot fi depuse la Autoritatea Nationala pentru LIFE+, reprezentata de Ministerul Mediului si Padurilor.

Pana la publicarea noilor pachete de aplicare 2010 (formulare de aplicare, ghiduri de completare, prevederi generale) aplicantii pot sa-si pregateasca propunerile de proiecte utilizand pachetul de aplicatii 2009, descarcabil de pe paginile web ale Ministerului Mediului si Padurilor si Comisiei Europene. Propunerile care vor fi depuse la sediul ministerului vor respecta formatul si cerintele pachetului de aplicare 2010.

Ministerul Mediului atrage atentia asupra faptului ca ca Regulamentul (CE) nr. 614/2007 al Parlamentului European si al Consiliului din 23 mai 2007 privind Instrumentul financiar pentru mediu (LIFE+) nu finanteaza masurile care intra sub incidenta criteriilor de eligibilitate si al domeniului principal de aplicare al altor instrumente financiare comunitare, printre care Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european, Fondul de coeziune, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala, Programul Cadru pentru competitivitate si inovatie, Fondul european pentru pescuit si cel de-al Saptelea Program cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative, Programul National pentru Dezvoltare Rurala.

Potentialii aplicanti ai proiectelor LIFE+ trebuie sa verifice complementaritatea actiunilor propuse cu actiunile celorlalte instrumente financiare comunitare.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !