Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow INS: Managerii romani se astepta la cresteri moderate in toate sectoarele economice
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

INS: Managerii romani se astepta la cresteri moderate in toate sectoarele economice
Activitatea din industria prelucratoare si servicii va inregistra in urmatorele trei luni o crestere moderata, in timp ce in sectorul constructiilor si cel al comertului se preconizeaza o stabilitate a activitatii, dupa cum apreciaza managerii societatilor comerciale din domeniu, chestionati de Institutul National de Statistica (INS), in cadrul anchetei conjuncturale.
 
Tendinta de crestere moderata a activitatii in industria prelucratoare

In cadrul anchetei de conjunctura din luna aprilie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului de productie productiei.

Totodata, managerii chestionati estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati, soldul conjunctural fiind de -8% pe total industrie prelucratoare si cu 13% mai putin la intreprinderile mijlocii cu 249 - 500 salariati.

Pe de alta parte, ancheta conjuncturala arata ca pentru unele dintre activitati din domeniul industriei prelucratoare se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total: fabricarea produselor din tutun; tiparirea si reproducerea pe suporti a inregistrarilor si fabricarea hartiei si a produselor din hartie.

In ceea ce priveste preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni.

Tendinta de stabilitate relativa a a volumului productiei in constructii

Managerii estimeaza ca in ceea ce priveste activitatea de constructii, aceasta va inregistra in urmatoarele trei luni o stabilitate relativa, atat in cazul volumului productiei, cat si a stocului de contracte si comenzi.

In plus, managerii estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati, atat pe total (sold conjunctural -12%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o crestere moderata a acestora, cu un sold conjunctural de +9%.

Comert: preturile de vanzare cu amanuntul vor creste

Si in sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat aceeasi tendinta de stabilitate a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni, cu un sold sold conjunctural de +4%.

De asemenea, volumul vanzarilor de marfuri va avea o tendinta de crestere moderata, sold conjunctural +7%.
In plus, volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri vor inregistra o stabilitate relativa, cu un sold conjunctural de -4%.

In privinta numarului de salariati, angajatorii din domeniu prognozeaza o scadere moderata a numarului cu un sold conjunctural de -12%.
Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste.

Servicii: cererea de servicii va cunoaste o crestere moderata

Conform estimarilor din luna aprilie 2010, cererea de servicii va cunoaste o crestere moderata, sold conjunctural de +8%.

Aceeasi tendinta de scadere a numarului de salariati se manifesta si in sectorul serviciilor, cu un sold conjunctural -7%. Aceasta tendinta va fi caracteristica in special in cazul intreprinderilor foarte mari, cu peste 500 salariati.
Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate.

Anchetele de conjunctura sunt anchete calitative, al caror scop este analiza tendintei de evolutie a indicatorilor economici pe termen scurt si mediu. Aceste anchete sunt complementare anchetelor statistice cantitative, de care difera prin metoda si utilizare.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !