Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul a aprobat cadrul legal pentru initierea si dezvoltarea schemelor de investitii verzi
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul a aprobat cadrul legal pentru initierea si dezvoltarea schemelor de investitii verzi
Guvernul a adoptat, miercuri, o Hotarare prin care sumele de bani rezultate in urma valorificarii disponibilului de emisii de dioxid de carbon sa fie utilizate pentru investitiile de mediu si pentru proiecte greenfield, transpunand Protocolul de la Kyoto.
 
„Scopul actului normativ este de a se valorifica eficient surplusul de unitati ale cantitatii atribuite prin Protocolul de la Kyoto, unitatile AAU-uri, asa cum sunt ele definite de Protocolul de la Kyoto”, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

Potrivita cestuia, in 2010, Romania poate valorifica un disponibil de aproximativ 300 de milioane de AAU-uri, in pachete de 1 milion de tone.

In acest sens, s-a constituit o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerului Mediului, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Afacerilor Externe si ai altor autoritati, dupa caz, care va negocia in numele statului roman valorificarea acestor unitati de atribuire. Negocierile cu statele semnatare ale Protocolului de la Kyoto, potentiali cumparatori ai surplusului de unitati ale cantitatii atribuite, vor incepe dupa publicarea, in Monitorul Oficial, a Hotararii de Guvern privind initierea si dezvoltarea schemelor de investitii verzi, a mai precizat ministrul economiei Adriean Videanu.

Conform Protocolului de la Kyoto, sumele rezultate in urma valorificarii acestui disponibil de emisii de dioxid de carbon se vor utiliza pentru investitiile de mediu si pentru proiecte greenfield care sa inlocuiasca unitatile care, la acest moment, emit dioxid de carbon in atmosfera.

De asemenea, domeniile in care vor fi utilizati banii obtinuti din comercializarea surplusului de unitati ale cantitatii atribuite prin Protocolul de la Kyoto vizeaza tehnologii curate, incluzand co-generarea de inalta eficienta, modernizarea si reabilitarea grupurilor energetice, cresterea productiei de energie din surse regenerabile, imbunatatirea utilizarii eficiente a energiei in cladiri, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in agricultura si in transporturi, prin stimularea utilizarii autovehiculelor hibrid si a celor electrice, managementul deseurilor cu reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, impadurirea unor suprafete de teren.

Banii obtinuti in urma valorificarii disponibilului de emisii de dioxid de carbon vor fi gestionati prin Fondul de Mediu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !