Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Executivul a redus pretul accizei la motorina folosita in agricultura
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Executivul a redus pretul accizei la motorina folosita in agricultura
Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor de stat pentru agricultura, constand in reducerea accizei la motorina folosita in agricultura, pentru urmatorii trei ani, de la 293 euro pe mia de litri de motorina, la 21 euro pe mia de litri de motorina.
 
„Ajutorul consta in reducerea accizei la motorina folosita in agricultura de la nivelul actual, de circa 293 euro pe mia de litri de motorina, la 21 euro pe mia de litri de motorina. In termeni concreti, asta inseamna o economie de circa 1,16 lei pe litru de motorina” a explicat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru.

Acest ajutor de stat se acorda pe urmatorii 3 ani, din 2010 pana in 2012, in limita unei cantitati de 700 de milioane de litri de motorina, utilizata in domeniul vegetal, al cresterii animalelor si al lucrarilor de irigatie.

Ministrul Dumitru a precizat ca aceasta reducere va reprezenta, pentru fermieri, un element important de cost in productia agricola.

„Consumurile de motorina reprezinta, in medie, intre 19-30% din costurile din productia agricola. Si in acest fel vrem sa le dam fermierilor un element de competitivitate in plus in competitia cu fermierii din restul UE” a declarat Mihail Dumitru.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a mentionat ca actul normativ a fost convenit la nivel informal cu Comisia Europeana si a fost trimis la Bruxelles pentru aprobarea formala, urmand a fi aplicat dupa ce va fi primita decizia oficiala a Comisiei.

„Acest ajutor este unul acceptat la nivelul Uniunii Europene, prin Directiva 96/2003, si se acorda intr-un numar de state membre ale UE”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Gestionarea ajutorului se va face prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !