Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Taxa de poluare auto ar putea fi modificata din 2011
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Taxa de poluare auto ar putea fi modificata din 2011
Executivul a decis, miercuri, formarea unui grup de lucru interministerial pentru modificarea taxei de poluare auto, incepand cu 2011. De asemenea, a fost aprobat proiectul de Hotarare de Guvern pentru suplimentarea Programului de stimulare a innoirii parcului auto national cu inca 50000 de tichete, in valoare totala de peste 190 de milioane de lei.
 
Prin aceasta noua suplimentare a programului Rabla numarul total de tichete eliberate de Administratia Fondului pentru Mediu va ajunge la 160 000, in cuantum total de de 608 milioane de lei. Valoarea unui tichet valoric este de 3.800 lei.

Prin programul Rabla, s-au inregistrat, pana la data de 28 aprilie 2010, comenzi pentru 13.315 de autoturisme noi, iar potrivit estimarile Ministerului Mediului si Padurilor, pana la sfarsitul anului 2010, se vor vinde aproximativ 55.000 de autoturisme noi.

De asemenea, Guvernul a decis infiintarea unui Grup de lucru interministerial care sa analizeze eventuale modificari ale taxei de poluare auto, incepand cu 2011.

Grupul va fi coordonat de ministrul Mediului si Padurilor, iar din acesta va face parte cate un reprezentat al Ministerului Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, al Ministerului Finantelor Publice, al Departamentului pentru Afaceri Europene si un consilier al primului-ministru, a mentionat Ioana Muntean.

Totodata, Executivul a constituit si un Grup de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii de incurajare a fabricarii autovehiculului electric in Romania.

“Dupa cum stiti, cei doi producatori din Romania, Renault si Ford, sunt printre pionierii cercetarii in zona autovehiculului electric si cred ca este o mare oportunitate, in ideea de a incerca sa dezvoltam si sa incurajam utilizarea autovehiculului electric”, a declarat ministerul Economiei, Adriean Videanu.

Grupul de lucru este condus de consilierul de stat in Aparatul de lucru al primului-ministru, Dan Lazar, care va avea in coordonare reprezentanti ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, ai Ministerului Finantelor Publice, ai Ministerului Mediului si Padurilor, precum si ai Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Dezvoltarea industriei automobilelor electrice face parte din perspectiva noii politici industriale pe care Uniunea Europeana doreste sa o promoveze dupa iesirea din recesiune si se numara printre prioritatile actualei presedintii spaniole a UE, ca masura pentru combaterea schimbarilor climatice.

In acelasi timp insa, economia ecologica este una dintre prioritatile strategiei pentru crestere economica si locuri de munca „UE 2020”.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !