Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow MFP: Deficit bugetar de 8,22 miliarde lei, sub tinta prevazuta de FMI
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

MFP: Deficit bugetar de 8,22 miliarde lei, sub tinta prevazuta de FMI
Bugetul general a inregistrat, in primele trei luni ale anului, un deficit estimat de 8,22 miliarde lei, sub limita tintei de deficit, in valoare de 8,25 miliarde lei, prevazuta in Aranjamentul Stand-by incheiat cu Fondul Monetar Internaţional, arata un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP), publicat joi.
 
Datele ministerului arata ca veniturile incasate la bugetul general consolidat s-au ridicat la valoarea de 37,5 miliarde lei, inregistrand, astfel, o ameliorare a decalajului fata de realizarile perioadei corespunzatoare din anul precedent.

Astfel, veniturile realizate din incasarile impozitului pe profit sunt mai mari cu 8,9% fata de perioada similara a anului precedent, in timp ce, la incasarile din TVA, decalajul fata de anul 2009 s-a redus de la 1,3 miliarde lei, in primele doua luni ale anului, la aproximativ un miliard de lei la 31 martie 2010.

Totodata, in comunicatul MFP se precizeaza ca valoarea incasarilor impozitului pe venit s-a micsorat cu 9,5% fata de anul trecut, iar in cazul incasarilor contributiilor de asigurari sociale, acestea s-au redus cu 5,2% fata de aceeasi perioada a anului 2009.

Pe de alta parte, incasarile din accize au crescut cu 182,7 milioane lei.

Cheltuielile de personal au scazut cu 8,7%

Potrivit MFP, in privinta cheltuielilor bugetare, acestea au ajuns, in primele trei luni ale anului 2010, la valoarea de 45,8 miliarde lei, cu 0,5% mai putin fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Astfel, cheltuielile cu bunuri si servicii s-au redus cu 0,4% , in timp ce, cheltuielile de personal au scazut cu 8,7%.

„Aceasta tendinta apare ca urmare a celor patru zile de concediu, fara plata, acordate, in luna decembrie 2009, personalului din sectorul bugetar, precum si altor masuri de reducere a cheltuielilor de personal prevazute in OUG nr. 34/2009 privind rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar- fiscale si Legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice”, se arata in comunicatul de presa.

Pe de alta parte, cheltuielile cu asistenta sociala s-au majorat cu 15,6% fata de cele din aceeasi perioada a anului precedent, cea mai mare crestere inregistrandu-se la asigurarile pentru somaj si la bugetele administratiilor locale, ca urmare a platii ajutoarelor restante datorate de administratiile locale din venituri proprii.

Totodata, cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 36,6%, fata de primele trei luni ale anului 2009, ca urmare a cresterii, in termeni nominali, a deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti.

In privinta cheltuielile pentru investitii, in comunicatul MFP se mentioneaza ca acestea au inregistrat suma de 4,3 miliarde lei, reprezentand 9,4% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat.

MFP precizeaza ca rezultatele finale privind realizarea indicatorilor bugetari conveniti cu FMI, urmreaza a se stabili dupa centralizarea situatiilor financiare pe trimestrul I 2010, respectiv in a doua parte a lunii mai.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !