Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Dilema Contractului colectiv: protectie sociala sau protectia competentei? scrie Capital.
Au inceput negocierile pentru noul Contract colectiv de munca la nivel national. Cresterea salariului minim si eliminarea confuziilor privind concedierile sunt principalele modificari asteptate.
 
In 2010 expira Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMN), document care, alaturi de Codul muncii, reprezinta principalul instrument juridic caruia i se supune piata muncii. Asadar, pana in decembrie, sindicatele, patronatele si Ministerul Muncii trebuie sa ajunga la un acord in privinta modificarii actualului document.

Sfatul FMI catre Guvern: Respectati acordul ca sa nu aveti problemele Greciei, titreaza Ziarul Financiar.
Inclinatia oamenilor de afaceri greci spre evaziune are si un pret. Speculatorii arunca tarile din sudul Europei in zona rosie a incapacitatii de plata, cea mai vulnerabila dupa Grecia fiind considerata Portugalia. Primul lucru la care se gandeste un om de afaceri grec este cum sa evite sa plateasca taxele, spune George Christoforidis, directorul general al producatorului local de bauturi spirtoase Alexandrion.

Kazahii vor sa dea o gaura in bugetul Romaniei, ne spune EVZ.
Statul nu va recupera datoria Rompetrol de 571 milioane euro in 2010 Grupul Rompetrol, controlat de kazahii de la KazMunaiGaz (KMG), vor sa esaloneze datoria catre statul roman in valoare de 571 de milioane de euro, pe care o are de achitat pana pe 30 septembrie. Conform directorului financiar al grupului petrolier, Dimitri Grigoriev, oficialii companiei negociaza cu autoritatile romane o amanare a platii pe o perioada de trei-patru ani.

10 lucruri de stiut daca vrei sa-ti cumperi o masina second-hand, scrie Money.
Vremurile in care aducerea masinilor second hand din Germania era un business individual serios incep sa apuna. Marii importatori si-au dezvoltat retele proprii pentru comercializarea autoturismelor rulate, internetul a rezolvat problema distantei si libera circulatie in Europa a facilitat acest tip de comert. Dar cum alegem masina potrivita?

Magistratii ameninta cu fuga la pensie, anunta Romania Libera.
Curtea Constitutionala si pensionarea a 20% din magistratii Curtii Supreme, acestea sunt instrumentele cu care judecatorii preseaza Guvernul sa nu le micsoreze pensiile. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va sesiza Inalta Curte, sfatuind-o oficial sa atace legea unitara a pensiilor la Curtea Constitutionala, a declarat ieri Teodor Andrita, seful Serviciului Legislatie al CSM. Acesta ar fi un demers pentru a intarzia producerea de efecte juridice de catre o lege pe care CSM o considera neconstitutionala, a mai adaugat Andrita, conform Mediafax. In februarie, ministrul Muncii, Mihai Seitan, arata ca pensia medie a magistratilor ar putea scadea, dupa recalcularea conform noului proiect legislativ, de aproape cinci, de la circa 8.599 lei, la 1709.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !