Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Politia concediilor medicale intra in actiune din 15 mai
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Politia concediilor medicale intra in actiune din 15 mai
Din 15 mai, concediile medicale se vor acorda dupa noile prevederi legale, urmand a fi emise alte doua ordine pentru punerea in aplicare a OUG privind noul sistem al concediilor medicale, iar angajatorii vor face verificari "din usa casei", dupa cum informeaza Mediafax.
 
Ministrul Sanatatii a afirmat ca este interzisa patrunderea in casa a celor care verifica daca persoana care a solicitat concediu medical se afla la adresa indicata anterior, reprezentantii angajatorului, cu sau fara cei ai Politiei, vor face verificarile "din usa casei".

"Vom emite cele doua ordine de ministru al Sanatatii cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, respectiv Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor pentru punerea in aplicare a noilor prevederi, ca urmare din 15 mai preconizam ca toate concediile medicale se vor acorda dupa noile prevederi legale aflate in vigoare", a declaratt ministrul, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste modalitatea concreta, pacientul care se prezinta la medic pentru a solicita concediu medical va completa o declaratie pe propria raspundere, care va contine numele si prenumele beneficiarului, codul numeric personal, unitatea angajatoare si functia pe care o detine la aceasta unitate.

In declaratia pe propria raspundere, pacientul semneaza ca este de acord sa anunte angajatorul cu privire la incapacitatea de munca in termen de 24 de ore de la obtinerea certificatului medical, precum si datele medicului, sa indice adresa de resedinta aleasa pe toata perioada concediului medical, nefiind obligatoriu domiciliul din cartea de identitate, sa fie prezent la adresa indicata cu exceptia situatiilor justificate cu documente medicale si ca poate fi vizitat de persoanele prevazute de lege la adresa indicata intre orele 8-11, 12-17, 18-20 si ca este de acord ca in cazul nerespectarii acestor conditii sa i se sisteze plata indemnizatiei pentru concediul medical, a mai adaugat Cseke Attila.

Acordarea concediilor medicale se va face in conditii mult mai exigente, persoanele care solicita concediu medical urmand a fi verificate la domiciliu, potrivit OUG nr. 36/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, medicii care elibereaza certificate de concediu ilegale vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 de lei si sunt prevazute masuri prin care se reduc termenele dupa care se pot prelungi concediile medicale.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !