Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE reduce birocratia in finantarea activitatilor de cercetare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE reduce birocratia in finantarea activitatilor de cercetare
Comisia Europeana propune noi reglementari menite sa faciliteze solicitarea si gestionarea subventiilor privind cercetarea, admitand ca participarea la proiecte finantate de UE a devenit o chestiune complexa, informeaza un comunicat de presa al Comisiei Europene. De asemenea, CE intentioneaza sa suplimenteze fondurilor alocate cercetarii pana la nivelul de 3% din PIB-ul UE.
 
Multi cercetatori considera ca procedurile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine finantare europeana sunt incoerente si inutil de complicate. De asemenea, se plang ca termenele in care pot raspunde la cererile de oferte sunt prea scurte si ca, in diverse faze ale proiectelor, nu primesc banii la timp.

CE are in vedere introducerea unor noi sisteme informatice, simplificarea procedurilor administrative, garantarea unei aplicari coerente a normelor si publicarea, la timp, a cererilor de propuneri de proiecte. Noile norme vor fi evaluate de un grup de experti care vor stabili gradul lor de eficienta.

O propunere separata de revizuire a modalitatilor de acordare a fondurilor UE (in general, nu numai in cercetare) vizeaza mai multe schimbari radicale. Daca acestea sunt acceptate, nu va mai fi necesara contabilizarea separata a tuturor cheltuielilor aferente unui proiect. Metodele contabile vor fi armonizate cu cele utilizate de statele membre pentru finantarea proiectelor de cercetare.

In noua sa strategie economica pe 10 ani, UE subliniaza rolul important al cercetarii in redresarea economica si in asigurarea cresterii economice pe termen lung. Printre altele, ea urmareste suplimentarea fondurilor alocate cercetarii pana la nivelul de 3% din PIB-ul UE. In acest fel, cercetarea europeana ar putea atrage o crestere a solicitarilor de finantare din partea companiilor inovatoare si a cercetarilor de varf.

Pentru perioada 2007-2013, UE a alocat domeniului cercetarii suma de 50,5 miliarde de euro. Aceasta nu include cercetarea in domeniul nuclear, finantata dintr-un buget separat de 2,7 miliarde de euro pentru perioada 2007-2011.

Insa, procedurile care trebuie indeplinite sunt atat de complicate incat ii descurajeaza pe multi cercetatori, in special pe cei care lucreaza pentru intreprinderi mici. Acestora li se adreseaza, de fapt, o mare parte din modificarile propuse.

Comisarul pentru cercetare, Máire Geoghegan-Quinn, pregateste recomandari in legatura cu modalitatile prin care Europa isi va putea indeplini obiectivul de 3%. Ele vor fi prezentate la reuniunea la nivel inalt din toamna acestui an si vor tine cont de marile provocari cu care se confrunta societatea la ora actuala: schimbarile climatice, siguranta alimentara si imbatranirea populatiei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !