Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Info Utile arrow Temeiul elaborarii fisei postului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Temeiul elaborarii fisei postului
Potrivit lit. F din Anexa la Ordinul Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca, atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca. In acelasi sens sunt si prevederile lit. F din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006.
 
Deci fisa postului este parte integranta a contractului individual de munca.

Instrumentul prin care se materializeaza prerogativa organizarii si functionarii unitatii este regulament de organizare si functionare a unitatii.

Intr-adevar, conform art. 40 alin. 1 lit. a din Codul muncii, angajatorul are dreptul de a stabili organizarea si functionarea unitatii iar, tocmai regulamentul mentionat este instrumentul prin care se materializeaza acest drept.

Prin acesta se stabileste, in principal, asa-numita organigrama a unitatii, adica structura sa functionala, compartimentele componente (sectii, ateliere, servicii, birouri, locuri de munca), atributiile acestora, raporturile dintre ele1.

Deci, fara indoiala, regulamentul de organizare si functionare constituie temeiul elaborarii statului de functii si a fiselor posturilor pentru fiecare loc de munca. In acest sens, art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii prevede ca angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel national, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitati.

Corelativ acestui drept, angajatorului ii revine obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii cu privire la anumite obligatorii esentiale dintre care fac parte si acele informatii referitoare la atributiile postului, conform art. 17 alin. (1) si (2) lit. d) din actul normativ mentionat Aceasta se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca, potrivit art. 17 alin (1)1din acelasi act.

__

1Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, Editura Wolters Kluwer, Bucuresti, 2007, p. 44.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !