Berceanu propune FMI „taxa pe fata”, scrie
EVZ. „La noi sunt atatea fate care umbla cu Q7 si atatia toparlani bine-mersi”, este argumentul pe care ministrul transporturilor l-a gasit pentru o noua taxa ce ar mai umple golurile din buget. Prins in corzi de FMI, guvernul se fereste sa mareasca taxele actuale, dar face concurs de idei pentru introducerea unora noi.
Printre sugestiile venite ieri, in discutiile cu delegatia FMI, de la ministrul transporturilor, Radu Berceanu, se numara si ceea ce s-ar putea numi „taxa de fata”. Este vorba despre supraimpozitarea masinilor cu o capacitate cilindrica de peste 1.999 cmc, avand ca public-tinta la noi „fatele si toparlanii care umbla, bine-mersi, cu Q7”.
Guvernul foloseste pentru prima data cuvantul recesiune. Berceanu ii cere lui Vladescu sa aduca mai multi bani la buget nu sa ceara numai taieri de costuri, titreaza
Ziarul Financiar.
Berceanu iese la rampa in premiera explicand de ce ministerele nu taie din cheltuieli: pentru ca asteapta ca Finantele sa colecteze mai multi bani. Scenariul "fatidic" al revizuirilor negative in lant ale prognozelor economice din 2009 se repeta in 2010: in numai cateva saptamani Ministerul Finantelor si FMI au trecut de la o estimare de crestere a PIB cu 1,3% la una de 0,8%, pentru ca ieri sa intre in discutie perspectiva unui al doilea an consecutiv de cadere a economiei. Recesiunea anticipata a scos la iveala neintelegerile din cadrul Guvernului.
Factura birourilor in care bate vantul crizei: 55 milioane euro, informeaza
Capital.
Zecile de hectare de spatii de birouri libere din Bucuresti genereaza, anual, o gaura de 55 de milioane de euro in bugetul proprietarilor. Presati sa caute solutii de reducere a pierderilor, dezvoltatorii ies pe piata cu oferte promotionale ce includ bonusuri si facilitati fara precedent. Scaderea drastica a numarului de companii interesate de extinderea activitatii a adus gradul de neocupare la nivelul de 18%, pe care nici cei mai sceptici dezvoltatori de imobile de birouri nu-l vedeau atins prea curand in Romania.
Sistemul bancar romanesc, 100 milioane euro profit in 3 luni, anunta
Gandul.
Estimarea apartine BNR, care a precizat ca acesta e un semn ca s-a reluat activitatea in banci. Afacerile bancilor din Romania incep sa devina din nou foarte profitabile, desi romanii nu se bucura inca de oferte atractive de finantare din partea institutiilor bancare. In primul trimestru din 2010, intregul sistem bancar a obtinut un profit de aproximativ 100 de milioane de euro, fata de o pierdere de 50 de milioane de euro in aceeasi perioada din 2009.
Amator de chilipiruri? Afla totul despre licitatiiile pentru bunuri executate silit, ne spune
Money.ro.
Bancile si Fiscul organizeaza periodic astfel de actiuni pentru a valorifica bunurile clientilor datori. Daca ai si bani si respecti cateva reguli simple poti pleca acasa cu un apartament, o masina sau orice alt bun la preturi promotionale. Nu insa intotdeauna. La unele dintre licitatii poti avea surpriza ca bunurile scoase la vanzare sa fie chiar mai scumpe decat pe piata libera.