Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Modificarea OUG 34/2006 privind achizitiile publice, in dezbatere publica
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Modificarea OUG 34/2006 privind achizitiile publice, in dezbatere publica
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice(ANRMAP) a lansat pe 29 aprilie spre dezbatere publica propunerile de modificare a OUG 34/2006 privind achizitiile publice.
 
Care sunt principalele modificari aduse ?

Un rezumat al modificarilor aduse este facut in comunicatul de presa dat de ANRMAP , reluat in extras in cele de mai jos :

” […]:

- Se introduce notiunea de parteneriat public-privat, definit pentru prima oara in legislatia nationala ca fiind ”o forma a cooperarii dintre sectorul public si sectorul privat, in scopul finantarii, constructiei, renovarii, managementului sau intretinerii unei infrastructuri sau furnizarii anumitor servicii.”

- Se introduc noile praguri valorice de aplicare in cazul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica in conformitate cu Regulamentul Comisiei Europene nr. 1177/2009, intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2010.

- Se defineste notiunea de experienta similara ca reprezentand necesitatea prezentarii unei liste ”a lucrarilor executate in ultimii 5 ani, insotita de certificari de buna executie pentru cele mai importante lucrari. Respectivele certificari indica beneficiarii, indiferent daca acestia sunt autoritati contractante sau clienti privati, valoarea, perioada si locul executiei lucrarilor si precizeaza daca au fost efectuate in conformitate cu normele profesionale din domeniu si daca au fost duse la bun sfarsit”;

- O alta modificare se refera la micsorarea valorii cumulate a contractelor care vor fi atribuite si a actelor aditionale care vor fi incheiate pentru lucrari si/sau servicii suplimentare ori aditionale pana la 20% din valoarea contractului initial fata de pana la 50% cum este in prezent;

- Cea mai importanta modificare priveste procedura de contestatii. Astfel, orice contestatie va fi solutionata la finalizarea procedurii, odata cu raportul procedurii, iar contractul va fi semnat imediat dupa ce Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor va emite decizia. Se elimina astfel perioada de suspendare, intreg pachetul de contestatii solutionandu-se o singura data. Se introduce solutionarea exceptiilor procedurale in termen de 10 zile, judecarea pe fond realizandu-se in termen de 20 de zile. »

Pana cand putem trimite sugestiile, opiniile si comentariile noastre ?

In lipsa mentionarii unui anume termen-limita, putem trimite opiniile, observatiile si comentariile noastre in interiorul termenului minim de 10 zile (vezi art. 6 alin. 4 din Legea 52/2003 privind transparenta decizionala « La publicarea anuntului autoritatea administratiei publice va stabili o perioada de cel putin 10 zile pentru a primi in scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice.”

Prin urmare, suntem cu totii invitati sa transmitem ANRMAP sugestiile noastre pana in data de 9 mai 2010.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !