Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Taranii vor putea vinde in piete numai pe baza unui certificat de producator avizat
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Taranii vor putea vinde in piete numai pe baza unui certificat de producator avizat
Accesul producatorilor agricoli in piata s-ar putea face numai pe baza certificatului de producator avizat, potrivit unui proiect de lege aflat pe Ordinea de zi a Senatului.
 
Proiectul de lege pentru reglementarea unor masuri de exercitarea comertului in unele zone publice modifica Hotararea Guvernului nr. 661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producator.

HG nr. 661/2001 prevede ca micii producatori agricoli, care care doresc sa-si valorifice productia in piete, oboare sau targuri, trebuie sa aiba certificat de producator.

Insa, potrivit proiectului de act normativ aflat in dezbatere la Senat, certificatul va trebuie sa aiba avizul asociatiei de producatori.

In acest sens, proiectul de lege prevede ca “accesul producatorilor agricoli in piata se va face pe baza certificatului de producator avizat de reprezentantul asociatiei de producatori din perimetrul administratiei publice teritoriale”.

Astfel, nu va mai fi permis accesul, in piete, persoanelor care nu sunt producatori agricoli. De asemenea, potrivit expunerii de motive, noul act normativ ar proteja atat pe adevaratii producatorii agricoli, cat si pe consumatori.

In acelasi timp, micii producatori agricoli sunt exceptati de la obligativitatea detinerii unei case de marcat, potrivit Ordonante de Urgenta nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
 
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !