Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow BNR se opune majorarii TVA, iar FMI nu crede in impozitarea progresiva pe salarii
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

BNR se opune majorarii TVA, iar FMI nu crede in impozitarea progresiva pe salarii
BNR se opune oricarei majorari a TVA, argumentand ca oricum colectarea este deficitara si ca o astfel de masura ar impiedica relansarea economiei si ar creste preturile, in timp ce FMI nu crede in beneficiile unei impozitari progresive pe salarii, potrivit unor surse guvernamentale, informeaza agentia Mediafax.
 
"Banca Nationala se opune majorarii TVA. Probabil ca se gandesc ca vor rata tinta de inflatie al doilea an consecutiv in perioada de recesiune. Banca centrala argumenteaza ca o astfel de masura nu ar ajuta bugetul, pentru ca incasarea este oricum deficitara si s-ar ingreuna relansarea economiei. Cel mai probabil nu va fi o decizie privind TVA, va fi amanata pentru urmatoarea evaluare" , au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Potrivit surselor MEDIAFAX, expertii FMI sunt mai degraba in favoarea cresterii cotei unice, decat pentru introducerea unei impozitari progresive pe venituri si salarii. Reprezentantii institutiei financiare internationale cred ca o cota progresiva va aduce incasari mai mici la buget, intrucat salariile mari sunt putine si pot scoase mai usor din zona de impozitare.

Pe de alta parte, aceleasi surse spun ca, fara masuri suplimentare de crestere a veniturilor, deficitul va depasi chiar si nivelul maxim acceptat de FMI, de 6,9% din PIB, intrucat concedierile din sectorul bugetar si reducerile de cheltuieli nu vor putea acoperi influenta negativa a ajustarii in scadere a PIB.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !