Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Evaziune fiscala de 58 miliarde de lei vechi, prin rambursare ilegala de TVA
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Evaziune fiscala de 58 miliarde de lei vechi, prin rambursare ilegala de TVA
Administratorul unei societati comerciale din Bistrita-Nasaud este cercetat pentru ca a solicitat si obtinut in mod ilegal rambursare de TVA, informeaza un comunicat de presa al Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Prejudiciul se ridica la 58 de miliarde de lei vechi.
 
Potrivit MAI, in perioada 2004 – 2009, suspectul a efectuat in mod repetat achizitii fictive de bunuri mobile, imobile, mijloace fixe, in urma carora a solicitat si obtinut in mod ilegal rambursare de TVA, folosindu-se de calitatea de actionar si administrator al unei societati comerciale.

Astfel, din datele MAI, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 58 de miliarde de lei.

De asemenea, suspectul a cooptat alte 12 persoane care controlau mai multe societati comerciale „fantoma”, cu sediile in Bucuresti, Brasov, Orastie, Petrosani si Bistrita, care au emis un numar de 257 de facturi fiscale false ce atestau comercializarea de bunuri si prestarea de lucrari de constructii catre societatea suspectului.

“Sub pretextul efectuarii platilor in contul acestor prestatii, suspectul a delapidat din gestiunea societatii suma de 297,7 miliarde de lei vechi, suma ridicata de catre acesta cu documente fictive”, se mai arata in documentul MAI.

Astfel, s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva suspectului, in august 2009, iar, in luna aprilie 2010, s-a pus in miscare actiunea penala pentru comiterea infractiunilor de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare cu consecinte deosebit de grave, inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani si fals intelectual.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !