Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow MS: La 1 iulie 2010 se va finaliza descentralizarea spitalelor
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

MS: La 1 iulie 2010 se va finaliza descentralizarea spitalelor
Conform Ministerului Sanatatii (MS), la 1 iulie 2010 se va finaliza procesul de descentralizare a unitatilor sanitare. Totodata, conform comunicatului emis de MS, aproximativ 7,15% din numarul paturilor existente va fi redus, cu scopul eficientizarii activitatii spitalelor, inainte sa fie predate autoritatilor locale.
 
Comisiile Ministerului Sanatatii, care au inceput la sfarsitul lunii februarie o analiza in toate unitatile sanitare cu paturi, au conluzionat, luand in considerare si consultarile cu personalul medical si local din fiecare judet, ca la 1 iulie 2010 procesul de descentralizare va putea fi finalizat.

“La 1 iulie 2010 vom finaliza procesul de descentralizare. Dar, asa cum am promis, am considerat necesar sa luam mai intai unele masuri de eficientizare a spitalelor inainte ca acestea sa fie predate autoritatilor locale. Alaturi de plata datoriilor pe care speram ca vom reusi sa o rezolvam in curand, rationalizarea paturilor din unitatile sanitare si realizarea unei structuri eficiente erau necesare. Rationalizarea spitalelor va modifica din temelii un sistem sanitar prafuit, invechit si inchistat in structuri nefunctionale care nu s-au schimbat de 20 de ani si care, in anul 2010, nu mai fac fata nevoilor pacientilor, dar si angajatilor din Sanatate”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

De asemenea, in comunicatul MS, se arata ca masura de reducere a paturilor din spitale nu va afecta acordarea de asistenta medicala catre pacienti deoarece au fost reduse, cu prioritate, paturile din sectiile care pot face servicii medicale in regim ambulator, ca de exemplu sectiile de dermatologie, oftalmologie, boli interne etc.

La sfarsitul lunii februarie 2010, trei echipe ale Ministerului Sanatatii (conduse de catre secretarii de stat) au inceput in teritoriu o ampla analiza a structurilor organizatorice a fiecarei unitati sanitare in parte. Evaluarea a avut ca obiect principal analiza si eficientizarea unitatilor sanitare cu paturi, concomitent cu reducerea numarului de paturi.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !