Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul va majora taxele, daca masurile de austeritate propuse vor fi insuficiente
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul va majora taxele, daca masurile de austeritate propuse vor fi insuficiente
Desi premierul Emil Boc sustinea duminica ca masurile de reducere a cheltuielilor bugetare nu vizeaza cresterea poverii fiscale, scrisoare de intentie adresata FMI arata altceva. Guvernul se angajeaza sa aplice masuri suplimentare, inclusiv majorari de taxe, in functie de necesitati, daca ceea ce a propus Executivul in prezent se dovedeste a fi insuficient.
 
”Daca toate aceste masuri (n.r. reducerea pensiilor si salariilor, restructurarea aparatului administrativ si miscorarea subventiilor) se dovedesc a fi insuficiente, Guvernul spune ca va aplica masuri suplimentare, inclusive masuri de majorare a taxelor, in functie de necesitati” , se arata in Memoramdumul suplimentar de Inţelegere convenit de Romania cu FMI si UE.

Pe de alta parte, premierul Emil Boca firma duminica, intr-o conferinta de presa, ca solutia majorarii taxelor ar genera o presiune suplimentara pe sectorul privat, dupa ce acesta a suferit deja o ajustare in 2009. ”Majorarea taxelor ar fi dus la o crestere a inflatiei, la o devalorizare a puterii de cumparare. Se incearca astfel mentinerea unui spatiu pentru sectorul privat, pentru a se asigura conditiile unei cresteri economice serioase pentru economie”, a declarat premierul.

Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, a declarat ca Romania va primi urmatoarea transa de la FMI, de aproape 900 de milioane de euro, doar dupa ce Guvernul va pune in aplicare masurile de austeritate. Acesta a subliniat faptul ca Guvernul a ales si a enuntat un plan ambitios si dur de reducere drastica a cheltuielilor curente, in acelasi timp pastrand banii pentru investitie si protectie acordata populatiei sarace.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !