Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Info Utile arrow PE va impune sanctiuni mai drastice pentru a asigura bunastarea animalelor
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

PE va impune sanctiuni mai drastice pentru a asigura bunastarea animalelor
Planul de actiune UE pentru bunastarea animalelor, pentru perioada 2006-2010, a fost implementat in mod satisfacator, dar regulile actuale ar trebui consolidate prin efectuarea de mai multe inspectii si aplicarea de sanctiuni mai eficiente, se arata intr-un comunicat de presa al Parlamentului European.
 
In acest sens, actiunile pentru reducerea efectelor nocive ale antibioticelor din hrana animalelor au fost puse in aplicare cu succes. Evaluarea este inclusa intr-un raport privind planul de actiune pentru bunastarea animalelor adoptat de PE, in aceasta saptamana.

Membrii Comisiei pentru Agricultura considera ca un inalt nivel de bunastare a animalelor, din faza de crestere pana la faza de sacrificare, poate avea o influenta pozitiva asupra sigurantei si calitatii produselor si poate fi in avantajul tuturor consumatorilor europeni.

Rezolutia elaborata pe baza raportului lui Marit Paulsen (ALDE, SE) analizeaza planul de actiune al Comisiei pentru bunastarea animalelor, pentru 2006-2010, sugereaza ameliorari si invita executivul UE sa prezinte o propunere pentru un act legislativ general la nivelul UE, care sa contribuie la o intelegere comuna a conceptului de bunastare a animalelor, a costurilor asociate si a conditiilor fundamentale aplicabile. Insa, deputatii precizeaza ca, inainte de elaborarea unor norme noi, trebuie sa se asigure buna aplicare a celor existente deja.

Produsele importante trebuie sa respecte normele europene


Comisia PE reafirma faptul ca intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona inseamna si imbunatatirea normelor privind bunastarea animalelor in cadrul tuturor politicilor europene si propune elaborarea unei legislatii care sa stabileasca un nivel de baza comun pentru bunastarea animalelor in Uniunea Europeana, ca o conditie esentiala a liberei concurente pe piata interna.

In rezolutia adoptata se subliniaza, de asemenea, ca este necesara o buna aplicare a normelor in vigoare, precum cele privind interzicerea bateriilor pentru gaini, normele privind porcii, normele privind transportul animalelor, precum si cele privind cresterea gastelor si a ratelor. Pentru o mai buna aplicare a acestora, deputatii considera ca bugetul Uniunii Europene trebuie sa contina credite suficiente, pentru a permite Comisiei sa isi indeplineasca atributiile de monitorizare.

Tinand cont de regulile aplicate la nivel european in acest domeniu, deputatii subliniaza ca si produsele importate trebuie sa indeplineasca aceleasi cerinte de bunastare a animalelor ca si cele impuse operatorilor din UE.

Progrese privind utilizarea antibioticelor


Comisia pentru Agricultura a PE saluta reducerea considerabila a utilizarii in statele membre a antibioticelor destinate animalelor, de la interzicerea acestora, in 2006, ceea ce a determinat mai putine efecte negative asupra sanatatii umane.

Totusi, pentru a continua asigurarea unor bune conditii de sanatate, deputatii solicita Comisiei sa analizeze datele referitoare la utilizarea produselor de sanatate pentru animale si problema tot mai grava a rezistentei la antibiotice la animale.

O retea europeana pentru bunastarea animalelor

Astfel, Parlamentul European propune crearea unei retele europene pentru bunastarea animalelor, asa cum fusese prevazuta in Comunicarea Comisiei din octombrie 2009. Aceasta ar trebui sa devina un instrument de sprijin care sa ofere asistenta Comisiei, statelor membre, si altor actorilor din lantul alimentar pentru formare si pentru facilitarea coordonarii unui sistem UE pentru testarea noilor tehnici.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !