Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Impozitarea tichetelor de masa ar putea reduce cu 50 de milioane de euro incasarile la Buget
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Impozitarea tichetelor de masa ar putea reduce cu 50 de milioane de euro incasarile la Buget
Intentia Executivului de a impozita tichetele de masa va avea un impact dramatic asupra economiei romanesti, determinand scaderea consumului pe baza tichetelor, evaluat la 860 de milioane de euro, scaderea incasarilor la Bugetul de Stat de 50 de milioane de euro, precum si cresterea somajului, cauzand disparitia a peste 25000 de locuri de munca, considera reprezentantii Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete (APET).
 
Potrivit APET, sistemul actual al tichetelor de masa genereaza pentru Stat incasari anuale de peste 360 milioane de euro, sume provenite printre altele din TVA la produsele alimentare si din impozit pe profitul companiilor implicate in sistem (producatori din industria alimentara, companii de distributie din alimentatia publica, emitenti de tichete si furnizori ai acestora).

In acest context, APET estimeaza ca proiectul de impozitare a tichetelor de masa anuntat de Guvern va avea urmatoarele consecinte:

1. Conform unui sondaj realizat de compania de cercetare de piata GfK Romania, in aprilie 2010, in cazul impozitarii tichetelor, 53% dintre companii si-au exprimat intentia de a nu mai acorda salariatilor tichete de masa, ceea ce ar determina o pierdere la incasarile Statului de aproape 50 milioane de euro anual.
2. Va avea loc o scadere a consumului evaluata la 863 milioane de euro anual, echivalenta cu valoarea tichetelor de masa care nu vor mai fi acordate de companii catre salariati. Aceasta scadere va afecta in mod direct achizitia de produse alimentare.
3. Decizia guvernului de a impozita tichetele de masa va afecta masiv sectorul distributiei si productiei alimentare, cauzand disparitia a peste 25000 de locuri de munca si afectand direct si indirect peste 70 000 de persoane.

De asemenea, APET considera ca peste 2 milioane de salariati, din sectorul privat, vor suferi o scadere dezastruoasa a puterii de cumparare lunare, cu aproape 30% din valoarea actuala a salariului minim pe economie.

"Intr-un context economic si social deja extrem de dificil, scaderea dramatica a puterii de cumparare a peste 2 milioane de salariati care beneficiaza in prezent de tichete de masa se va traduce printr-o noua scadere a consumului, neinsotita in realitate de nici o crestere a incasarilor la bugetul Statului", se mai arata in comunicatul de presa.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !