Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate

La inceputul sedintei Executivului de miercuri, primul ministru, Emil Boc, a solicitat, ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa introduca o impozitare suplimentara pentru persoanele care detin mai mult de doua imobile.

"Domnule ministru Vladescu, in proiectul de lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicta o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal pentru toti la fel, incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a da un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati. Si ei sa contribuie in Romania la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea suplimentara incepand cu a doua proprietate, continuand cu a treia, a patra sau cate alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora", a declarat premierul Emil Boc, la inceputul sedintei Guvernului.

Masurile propuse de Executiv fac parte din planul acestuia de reducere a cheltuielilor, astfel incat noua transa din acordul cu FMI sa fie eliberata la finele lunii iunie, in timp ce transa din imprumutul contractat de la CE va fi acordata in iulie sau septembrie.

In acest sens, pentru a spori veniturile bugetare, Guvernul a propus largirea bazei de impozitare pentru impozitul pe venit si a bazei de contributii sociale. De asemenea, se are in vedere impozitarea tichetelor de masa, a veniturilor din castigurile de capital, inclusiv a dobanzilor la depozitele bancare, si a platilor compensatorii, precum si scaderea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Impozitele suplimentare se vor aplica in plus fata de cele prevazute in Codul Fiscal, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Astfel, impozitarea ar urma sa se faca suplimentar fata de prevederile prezente, care stipuleaza deja o majorare a impozitului de la a doua casa in sus.

"Prima proprietate se impoziteaza normal, pentru toti la fel. Incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si pentru a avea un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati. Si ei sa contribuie la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea suplimentara, incepand cu a doua proprietate, continuand cu a treia, a patra sau cate alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora pe baza unei propuneri pe care o va inainta Ministerul Finantelor.

In prezent, Codul Fiscal prevede ca, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza:

a) cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

b) cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

c) cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;

d) cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !