Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Presedintele solicita ca rapoartele de activitate ale CSSPP si CNVM sa fie votate de Parlament
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Presedintele solicita ca rapoartele de activitate ale CSSPP si CNVM sa fie votate de Parlament
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative, solicitand ca Parlamentul sa dezbata si sa supuna votului Plenului rapoartele de activitate ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
 
Motivele cererii de reexaminare sunt urmatoarele:

1. Actul normativ trimis spre promulgare, modifica unele dispozitii din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, precum si din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002 privind aprobarea Statutului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

2. La art. II din Lege, la punctul 8. se prevede ca articolul 18 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 18 - Comisia trimite Parlamentului, respectiv Comisiei pentru buget, finante si banci si Comisiei pentru munca si protectie sociala ale Camerei Deputatilor si Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital si Comisiei pentru munca familie si protectie sociala ale Senatului, cel tarziu pana la data de 30 iunie a fiecarui an, raportul sau anual de activitate, raportul anual de audit financiar si executia bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul precedent, care vor fi dezbatute in sedinta comuna a Camerelor, fara a fi supuse votului. Comisia, la solicitarea Parlamentului, ii prezinta acestuia si alte rapoarte.”

De asemenea, la art. III din Lege, la punctul 24 se prevede ca articolul 16 din Anexa la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002 privind aprobarea Statutului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare se modifica si va avea urmatorul cuprins: ,,C.N.V.M. trimite Parlamentului Romaniei, respectiv Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare si Comisiei pentru buget, finante si banci ale Camerei Deputatilor, si Comisiei economice, industrii si servicii si Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital ale Senatului, pana la data de 30 iunie a anului urmator, raportul sau anual de activitate, care cuprinde activitatile C.N.V.M., raportul anual de audit financiar si executia bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul precedent, care vor fi dezbatute, in sedinta comuna a Camerelor Parlamentului, fara a fi supuse votului. Comisia, la solicitarea Parlamentului, ii prezinta acestuia si alte rapoarte.”

3. Rapoartele anuale de activitate ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si ale Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare se trimit Parlamentului, respectiv comisiilor de specialitate, cu scopul de a fi dezbatute in sedinta comuna a Camerelor. Prin adaugarea precizarii potrivit careia aceste rapoarte sunt dezbatute de Parlament „fara a fi supuse votului” se goleste de continut ratiunea pentru care rapoartele se supun spre dezbatere in sedinte comune ale Camerelor, si anume aceea de a fi supuse, in final, votului. Prin exercitarea acestui vot, Parlamentul isi exercita functia de control parlamentar asupra activitatii acestor institutii.

4. Consideram oportun ca rapoartele de activitate ale ambelor institutii, trimise Parlamentului, sa fie supuse votului plenului celor doua Camere ale Parlamentului. Activitatea acestor doua institutii este mult prea importanta pentru a ramane in afara unui control al Parlamentului. Nesupunerea la vot lipseste practic de efecte acest demers si ii atribuie numai un rol informal.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !