Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Chiar daca vor avea impact social, masurile Guvernului trebuie luate fara intarziere
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Chiar daca vor avea impact social, masurile Guvernului trebuie luate fara intarziere
Consiliul Investitorilor Staini (CIS) apreciaza ca reducerea cheltuielilor cu personalul, in paralel cu cresterea eficientei serviciilor prestate de institutiile statului sunt o masura cu impact direct si imediat in restabilirea echilibrului intre veniturile si cheltuielile bugetare.
 
„ CIS considera ca este esential ca autoritatile si partidele politice sa fie constiente de gravitatea situatiei si sa implementeze cat mai repede un plan coerent si credibil. Masurile avute in vedere, chiar daca vor avea si un impact social, trebuie luate fara intarziere. Lipsa unor masuri ferme sau amanarea unor decizii vor continua sa induca o stare de incertitudine mediului de afaceri si vor intarzia sansa Romaniei de a depasi efectele crizei”, arata Shachar Shaine , presedintele Consiliului Investitorilor Straini.

„Rezultate imediate pot fi obtinute prin alocarea cu prioritate a resurselor financiare, din disponibilul existent, catre anumite categorii de cheltuieli, in primul rand catre investitii si in special in infrastructura. Se creaza astfel locuri de munca, se stimuleaza alte sectoare din economie si in final este un semnal pentru mediul de afaceri ca economia poate sa revina pe crestere”, se adauga in comunicatul CIS.

Totodata, investitorii straini arata ca evolutia economiei in primele trei luni ale acestui an a fost inca sub semnele recesiunii.

„De aceea, cresterea veniturilor ca masura de echilibrare a bugetului este foarte greu de estimat iar o crestere a fiscalitatii in acest moment ar avea sanse minime sa aduca venituri suplimentare la bugetul statului. FIC crede ca rezultate mai bune ar putea fi inregistrate prin aplicarea unor masuri pentru stimularea contribuabililor care au un grad ridicat de conformare fiscala, pe de o parte, si inasprirea sanctiunilor pentru neplata si evaziune, pe de alta parte”, completeaza acestia.

De asemenea, CIS apreciaza ca pentru mediul de afaceri transparenta si predictibilitatea regulilor fiscale din economie sunt cele mai importante elemente ale planurilor de afaceri pe termen scurt si mediu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !