Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul radiaza din oficiu firmele aflate de 3 ani in dizolvare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul radiaza din oficiu firmele aflate de 3 ani in dizolvare
Firmele vor fi lichidate in maxim un an de la inscrierea in Registrul Comertului a deciziei de dizolvare, iar societatile aflate acum in dizolvare sau lichidare voluntara de peste trei ani vor fi radiate din oficiu, modificari care au fost introduse de Guvern pentru o noua transa din imprumutul CE, informeaza Mediafax.
 
Astfel, termenul de un an ar putea fi prelungit de catre tribunal, pentru motive temeinice, cu perioade de cate sase luni, dar nu cu mai mult de 24 de luni cumulat, conform unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern in urma negocierilor cu cu expertii Comisiei Europene, pentru acordarea unei noi transe de imprumut.

Lichidarea nu libereaza pe asociati si nu impiedica deschiderea procedurii de faliment a societatii.

Potrivit documentului, daca in termen de trei luni de la expirarea termenului, prelungit de tribunal dupa caz, Registrului Comertului nu a fost sesizat cu nicio cerere de radiere sau de numire a lichidatorului, firma va fi radiata din oficiu, iar bunurile ramase in patrimoniu vor reveni actionarilor, care raspund in limita valorii acestora pentru acoperirea creantelor.

Legislatia actuala prevede ca lichidarea societatii trebuie finalizata in cel mult trei ani de la data dizolvarii, iar pentru motive temeinice tribunalul poate prelungi acest termen cu cel mult doi ani.

"Prevederile se aplica si procedurilor de dizolvare sau lichidare voluntara aflate in derulare la data intrarii in vigoare a ordonantei. Prin exceptie, societatile comerciale care la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta se afla in dizolvare sau lichidare voluntara de mai mult de trei ani sunt radiate din oficiu din registrul comertului. Dispozitiile se aplica si societatilor care se afla in lichidare voluntara de mai mult de 5 ani, in urma prelungirii termenului de 3 ani, dispusa de tribunal", se precizeaza in actul normativ.

De asemenea, pentru aceste actiuni, Oficiul National al Registrului Comertului va fi scutit de taxe judiciare de timbru si timbru judiciar.

Sursa: Mediafax
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !