Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cat mai valoreaza imobilele ipotecate la banci? Mai bine sa nu stim!, scrie Capital.
Bancile nu mai vor sa reevalueze periodic imobi­lele aduse ca garantii pentru credite, ci doar la acordarea impru­muturilor sau la executarea proprietatilor in cazul rau-platnicilor. Momentan, evaluarea ga­ran­tiilor imobiliare se face teoretic atat la acordarea creditului si la o eventuala executare sau vanzare a imobilului, cat si anual, conform legislatiei in vigoare.
 
Prabusirea pietei imobiliare a facut ca multe din imobilele ipotecate in favoarea bancilor sa isi diminueze serios valoarea fata de cea luata in calcul la acordarea imprumuturilor. Reflectarea noii valori diminuate in fiecare an da peste cap bilantul bancilor care au acceptat astfel de garantii supraevaluate.

Pentru prima data apar date despre un grup de bugetari speciali - Secretele bugetului: 260.000 de “paznici” consuma 40% din fondul public de salarii, titreaza Ziarul Financiar.
Unul din cinci bugetari lucreaza la Interne, servicii secrete sau Aparare Cei 260.000 de bugetari "speciali" consuma 4 mld. euro anual, adica aproape 40% din cheltuielile cu salariile in sistemul public. Statul cheltuie anual aproximativ 4 miliarde de euro pentru plata a 260.000 de bugetari din sistemele "speciale", de siguranta publica si aparare, care nu apar in statisticile oficiale, adica 38% din cheltuielile totale de personal cu angajatii din sectorul public (10,7 mld. euro).

Cum sa taiem costurile cu societatile de stat, ne spune EVZ.
Cheltuielile cu gestionarea participatiilor statului la diverse firme ar putea fi reduse drastic daca actiunile ar fi administrate de o singura institutie. Intre 30% si 50% din personalul unor ministere care administreaza companii la care statul este actionar ar putea pleca acasa daca participatiile ar trece in gestiunea unei singure institutii cum ar fi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Spre exemplu, numai Ministerul Transporturilor trebuie sa administreze detinerile statului in 23 de companii de transport aerian, feroviar si naval.

Nu iesim din criza nici in 2010, anunta Romania Libera.
Romania este singura tara din regiune despre care BERD nu crede ca mai are sanse de crestere a economiei. Pe masura ce ne apropiem de jumatatea anului, devine din ce in ce mai clar ca economia Romaniei nu va reusi sa treaca pe plus nici anul acesta. Dupa ce raportarile oficiale au aratat un declin economic in primul trimestru, un raport al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare vine sa confirme tendinta.

Efectele Programului Rabla: topul ofertelor auto se schimba saptamanal, scrie Money.ro.
"Masinile nu vor mai fi niciodata atat de ieftine cum sunt acum in Romania anul acesta" - e fraza pe care o tot spun nume mari din industria auto locala. Partea cea mai interesanta este ca vanzarile cam bat pasul pe loc, desi cupoanele din Programul Rabla ar fi trebuit sa impulsioneze serios piata.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !