Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul a amanat cu inca un an plata drepturilor salariale prevazute prin hotarari judecatoresti
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul a amanat cu inca un an plata drepturilor salariale prevazute prin hotarari judecatoresti
Plata restantelor salariale castigate de bugetari in instanta, in anul 2010, se va realiza esalonat pe o perioada de 3 ani, din 2012 pana in 2014, potrivit unei OUG publicate in Monitorul Oficial. Astfel, in anul 2011, bugetarii nu vor mai primi partea de 34% din restantele cuvenite prin decizie judecatoreasca.
 
Ordonanta de Urgenta nr. 45/2010 pentru modificarea art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 337, din 20 mai 2010.

Guvernul a adoptat, in aceasta saptamana, ordonanta de urgenta privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, decizie luata ca urmare a constrangerilor bugetare impuse de situatie economica actuala.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti, devenite executorii pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se va face astfel: 34% din valoarea titlului executoriu - in anul 2012, si 33% din valoarea titlului executoriu - in anul 2013, respectiv in anul 2014.

Prin aceasta actul normativ prublicat in Monitorul Oficial, s-a amanat plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale stabilite in favoarea personalului bugetar.

Potrivit OUG nr. 71/2009, aceste drepturi castigate in instanta urmau sa fie platite esalonat incepand cu anul 2010, pentru hotararile devenite executorii, pana la sfarsitul anului 2009, si, incepand cu 2011, pentru cele devenite executorii pana la finalul acestui an.

Actul normativ se refera la autoritatile si institutiile publice a caror finantare se asigura astfel:
- integral din bugetul de stat, din bugetele locale, din bugetul asigurarilor sociale de stat, din bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
- din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz;
- integral din venituri proprii.

Cuantumul sumelor rezultate din titlurile executorii avand ca obiect acordarea unor drepturi salariale formulate de personalul din sectorul bugetar este de 2,16 miliarde de lei, reprezentand 0,4% din PIB.

In aceste conditii, decizia Guvernului privind esalonarea platii acestor drepturi salariale castigate in instanta are scopul mentinerii echilibrelor bugetare si, implicit respectarea angajamentelor interne si internationale asumate de Guvern.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !